Netko od osvajača bronce na SP-u 1998. prodaje svoju medalju: Pojavila se na aukciji

Dvadeset godina nakon legendarnog Svjetskog prvenstva u Francuskoj jedna je generacija hrvatskih nogometaša uspjela nadmašiti brončane Vatrene iz 1998. godine.

Hrvatska sada ima još bolju, srebrnu generaciju pa je možda netko odlučio kako je vrijeme da proda svoju broncu iz Francuske.

Naime, jedna aukcijska kuća prodaje upravo jednu od 30 brončanih medalja koje su podijeljene hrvatskoj delegaciji nakon što su Vatreni u Parizu pobijedili Nizozemsku 2:1.

U oglasu za on-line aukciju koja će se dogoditi od 7. do 8. prosinca na Saleroomu piše kako je medalja prava rijetkost te kako visi na originalnoj vrpci. Procijenjena je na oko 7.500 tisuća eura, no mogla bi se prodati i za veću cifru.

Ne zna se tko prodaje medalju, je li riječ o nekom od igrača ili pak članova stručnog stožera. Ćiro Blažević je bio izbornik, a igrača 22-ica. Tko ima financijskih problema tolikih da je prodao dokaz najvećeg uspjeha u svojoj karijeri?

Osvajači bronce u Francuskoj:

Dražen Ladić, Marjan Mrmić, Vladimir Vasilj, Igor Štimac, Slaven Bilić, Dario Šimić, Anthony Šerić, Goran Jurić, Silvio Marić, Mario Stanić, Zvonimir Soldo, Igor Tudor, Robert Jarni, Zoran Mamić, Krunoslav Jurčić, Aljoša Asanović, Robert Prosinečki, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Petar Krpan, Ardian Kozniku i Goran Vlaović, piše gol.hr.

Facebook Komentari