Predsjednica odlikovala vatrene: Pokazali ste da je Hrvatska moćna sila

Uoči važne utakmice u četvrtak hrvatske nogometne reprezentacije protiv Španjolske u sklopu natjecanja Liga nacija, na Pantovčaku je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila hrvatske reprezentativce i stručni stožer te im je uručila odlikovanja za doprinos sportu i promociji RH.

Sve vas pozdravljam i želim vam srdačnu dobrodošlicu iz dubine srca na ovoj svečanosti odlikovanja našim herojima.

Svi smo vi vaši navijači, osvojili ste srca cijelog svijeta. Hvala vam što ste ostvarili povijesni uspjeh, ali ponajviše što ste nam vratili osmijeh i jedinstvo. Hvala vam što ste cijelom svijetu poručili kako je najljepše biti Hrvat, kako nema boljeg osjećaja od toga. Hvala vam što ste igrali za sve Hrvate u domovini i van Hrvatske. Hvala vam što ste Hrvatskoj vratili identitet i učini nas sve ponosnima. Pokazali ste da je Hrvatska moćna sila i to je prepoznao cijeli svijet. Svi su bili oduševljeni vašom igrom, slavili su vaše golove kao i one koje je dala njihova reprezentacija. Svjetski mediji su pisali da ste moderno čudo, pisali su kako ste dokazali da je kolektiv važniji od individualnosti. Još se pišu stotine kolumni i osvrta na vaš uspjeh, piše se da ste donijeli drugačiju vrstu nogometa.

Iznad svega vam hvala što ste vratili vjeru u optimizam i što ste postali uzor djeci i svima nama. Vratili ste nam vjeru da su čuda moguća, a na nama političarima da osiguramo sve da i nadolazeće generacije mogu slijediti vaš put. Hvala vam, rekla je predsjednica.

Na prijamu su bili i sudionici ruske avanture koji su se oprostili od nacionalne momčadi – Mario Mandžukić, Danijel Subašić i Vedran Ćorluka.

Nakon primanja kod predsjednice, slijedi kraći odmor, a poslijepodne je rezervirano za medijske obaveze i trening. Vatreni će u punom sastavu trenirati od 17 sati na pomoćnom terenu Hitrec Kacian.

Večer je rezervirana za Donatorsku večer Zaklade vatreno srce od 20 sati, uz prijenos na našem prvom programu.

Ove godine Zaklada prikuplja sredstva za nabavu kirurških instrumenata za Kliniku za dječje bolesti Zagreb te za akciju Korak u život, koja pomaže u osiguravanju stipendija za školovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Vatreni pozivaju građane da nazovu humanitarni broj telefona 060 9004 i tako pomognu djeci diljem Hrvatske. Cijena poziva je 6,25 kuna, a broj je aktivan od danas do 3. prosinca, piše HRT.

Share This Article