Zagrebačka skupština se u ponedjeljak raspada, ako Bandić ne skupi Pokemone slijede izbori

Po izjavama Zlatka Hasanbegovića, Ivana Vrdoljaka i Gordana Marasa, Skupština Grada Zagreba će se od ponedjeljka raspasti, ako gradonačelnik Milan Bandić ne skupi tzv. Pokemone, zastupnike preletače.

Hasanbegović nije zadovoljan Bandićenom parcijalnom isprikom a na pitanje na N1 televiziji je li onda ispunjen uvjet za nastavak rada Skupštine, Hasanbegović je odgovorio da to nije bilo na Neovisnima za Hrvatsku.

“Uvjeta je bilo za nastavak skupštinske sjednice. Pozvali smo sve zastupnike da nastave s radom, imaju kvorum i u tom smislu odgovornost nije na nama”, rekao je Hasanbegović.

Gordan Maras (SDP) je telefonski javio u program N1 i izjavio da, kako stvari sada stoje u SDP-u oni neće držati kvorum, te su spremni za nove izbore za gradsku skupštinu.

A na upit urednice Medija Servisa hoće li HNS biti dio većine u Zagrebačkoj skupštini, nakon što se i ako se Milan Bandić riješi Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih, Vrdoljak je rekao:

“To je Bujanec plasirao kao veliki simpatizer Hasanbegović. Mislim da je svima jasno da je drugi pol Hasanbegoviću i Esih – HNS i onda vole zaštititi svoj interes plašeći bilo koga oko sebe s pojavom HNS-a kao pristojnom, građanskom liberalnom političkom opcijom. Do toga neće doći, mi smo jasna opozicija u Gradu Zagrebu. Bandić ima potencijala u drugim koalicijskim partnerima, neka ga iskoristi’.

Facebook Komentari