Plenković o izjavi Predsjednice RH oko Grupe Borg: Ništa me više ne iznenađuje

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi u radnom posjetu Narodnoj Republici Kini.

Novinare je ipak više zanimao “slučaj Marakeš”. Na pitanje je li znao da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović neće ići u Marakeš, premijer je rekao da nije bio upućen u njene odluke te da je sve doznao iz medija.

Na pitanje je li se u međuvremenu čuo s predsjednicom te je li riječ o novom sukobu, premijer tvrdi da sukoba nema.

Predsjednica je i u današnjem intervjuu za Slobodnu Dalmaciju kritizirala Vladu rekavši da se predugo bavila Agrokorom zbog čega su neke druge reformske mogućnosti pale u drugi plan. Premijer na to odgovara: “Ne znam, ali Vlada radi. A što se tiče ove teme oko globalnog sporazuma nije mi poznato otkud promjena stava.”

Predsjednica je kritizirala i potez Plenkovića i ministara koji su se pojavili na promociji knjige Martine Dalić rekavši kako ona nije išla jer misli da bi to bilo neprimjereno s obzirom da takozvana afera Hotmail još nije sasvim završena.

Na pitanje iznaneđuje li ga to, premijer je kratko rekao: “Ništa me više ne iznenađuje”, prenose Vijesti.hr.

Predsjednica RH u kritici Plenkovićeve vlade: Onaj političar koji bude spreman napraviti odlučne pa i one nepopularne reforme, čak i po cijenu gubitka idućih izbora, dao bi najveći doprinos boljitku Hrvatske, Rast BDP-a je premali; Afera s Grupom Borg nije završena; Plaće trebaju rasti

Share This Article