Zašto Vatrenih nema u igrici Fifa 19: Šuker glatko odbio 100.000 eura, srebrni iz Rusije vrijede više

Fifa 19 je ugledala svjetlo dana prije nešto više od mjesec dana, a ljubitelji popularne igre sigurno su primijetili da nigdje nema hrvatske reprezentacije. I sigurno se pitate zašto...

Pa, odgovor je zapravo prilično jednostavan, razlog je – novac. Hrvatska zapravo nije u igri još od izdanja Fife 12, ali to je nekako došlo do izražaja s posljednjim izdanjem jer je riječ o svjetskim doprvacima. EA Sports se jednostavno nije mogao dogovoriti s Hrvatskim nogometnim savezom, a Hrvatske neće biti u igrici sve dok EA ne odluči odriješiti ‘kesu’. “Mi svoju reprezentaciju koja je srebrna na SP-u vrednujemo više nego što je EA to napravio sa svojom ponudom. Nastavit ćemo štititi imidž i vrijednost momčadi i igrača. Razumijemo da su navijači razočarani i nadamo se da će se problem riješiti u budućnosti,” objasnio je u razgovoru za Eurogamer glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak, prenosi Goal.

Iako nije poznato koliko je ove godine EA ponudio HNS-u za prava, navodno je u izdanju iz 2011. godine, kada je i prekinuta suradnja, bila riječ o 100 tisuća eura, a Davor Šuker je takvu ponudu bez razmišljanja odbio. Hrvatska nije jedinstveni takav primjer. Tu je i slučaj Brazila koji se u igrici pojavljuje u autentičnim dresovima i s grbom, ali je momčad, ako izuzmemo Neymara, sastavljena od generičkih igrača, prenosi Večernji list.

Facebook Komentari