Bunjac o svađama oko mandata u Živom zidu: Vidimo da je HDZ cijeli niz stvari htio ispolitizirati, žele prikazati da se događaju tektonski poremećaji

Medijske špekulacije o ostavci saborskog zastupnika Branimira Bunjca, tema su konferencije za novinare koju je Živi zid sazvao u četvrtak.

Podsjetimo, u Živom zidu u utorak je došlo do žestoke rasprave zbog koje je Branimir Bunjac pisanim putem podnio ostavku na mjesto saborskog zastupnika oko čega je sastavljen i urudžbeni zapisnik. No nedugo nakon toga se predomislio i svoju ostavku povukao.

Predsjednik Živog zida Ivan Sinčić kazao je da u stranci nema svađe te da je Branimir Bunjac “apsolutno časno” ispoštovao dogovor od prije dvije godine da mandat vrati Vladimiri Palfi, ali da je on kao predsjednik odlučio drugačije.

“Ja kao predsjednik sam odlučio da do daljnjega neće biti zamjene mandata u Saboru.
Živi zid radi funkcionalno ovog časa. Kolega Bunjac sjajno odrađuje svoj posao, znamo da je on jedan od najaktivnijih zastupnika, i Palfi sjajno odrađuje posao kao markentiški stručnjak u stranci”, kaže Sinčić.

“Vidimo da je HDZ cijeli niz stvari htio ispolitizirati, žele prikazati da se događaju tektonski poremećaji, a to su besmislice. Oni besramno lažu, oni su meni to u ponedjeljak vratili, a ne posudili, da su posudili potpisao bi se revers. Oni su to meni vratili, to je za njih bilo gotovo, a onda su odjednom prevrnili priču i tvrde da sam ja to otuđio. U Mandatno-imunitetnom povjerenstvu se ne zna tko pije tko plaća, to je jedna obična birokratska stvar, a iskorištena je da se isplete priča i afera koje nema”, kazao je Bunjac.

“Ja ostajem u Saboru dok ona ne kaže da ona želi aktivirati svoj mandat. Zahvaljujem predsjedniku stranke što želi da ostanem, to je jedan kompliment. Nastavljamo gdje smo stali”, kazao je Bunjac.

Palfi kaže da ona nije tražila niti želi da joj se mandat vrati.

“Ja nisam ni tražila da mi se vrati mandat, obožavam posao koji radim. Brane je htio dati meni prilku, vjerojatno je mislio da je meni to nezgodno tražiti pa ga je ponudio, ali niti sam ga tražila niti ga želim”, kazala je Palfi i dodala:

“Nisam ni spremna preuzeti mandat, imam dvoje male djece doma i imam posao koji radim, i jednostavno ne bi mandat ni približno dobro odrađivala kao Brane”.

“Zadnja riječ je riječ predsjednika, kada on kaže nema zamjene mandata – nema zamjene mandata”, zaključuje Palfi.

“Napravili smo poceduralanu pogrešku jer to nikada nismo radili ,ali odgovornost je na Mandatno imunetnom povjerenstvu jer nas nisu uputili”, kazao je Bunjac.

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva i saborski zastupnik Žarko Tušek zatražio je danas od Bunjca da vrati dokument:

“Bunjac je dao ostavku na svoj zastupnički mandat, no brzo je došao natrag i povukao svoju izjavu. Spis koji je vratio, nije bio kompletiran. Molili smo ga pred MiP-om da ga vrati, no on to nije htio napraviti pa smo ga zamolili da tu izjavu vrati da ne dovodi u lošu poziciju ljude koji rade u Saboru. Do sada još uvijek nije vratio taj spis. Nositelj njegova madata je Vladimira Palfi, nju su građani izabrali, a on joj je samo zamjena. Njegov položaj ovisi o odluci Vladimire Palfi, no apeliram na njegovu čast kao zastupnika da tu izjavu vrati”, kazao je Tušek za N1.

Bunjac tvrdi da ništa nije otuđio.

“Ne postoji nikakvo otuđenje spisa, oni su jučer poslali pismo da ja to vratim i ja ću im to vratiti prvom prilikom. Kada vam netko pošalje neki dokument ne mora biti vraćen u pet minuta, valjda kao i inače postoji neki rok”, kaže Bunjac.

Na novinarski upit laže li onda Tušek, Bunjac je odgovorio: “Apsolutno, da.”

Teška svađa u Živom zidu: Bunjac podnio pa povukao ostavku i ukrao spis iz Sabora

Facebook Komentari