Bernardić o DORH-u, Grupi Borg, Slavku Liniću, a tu se prošetao i maršal Tito: Ekipa zbog koje cijela Hrvatska trpi već 27 godina

Predsjednik SDP-a komentirao je knjigu bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

“Sve je jasno, na proslavi grupe Borg je bila ekipa zbog koje cijela Hrvatska trpi već 27 godina”, rekao je Bernardić.

“Dok su oni slavili kako su se obogatili, radnice u Konzumu i dalje rade za 2.900 kuna i to je suština cijele priče”, kaže.

“Dalić i Ramljak su smijenjeni upravo zbog izvlačenja novca, priznao je to i Plenković. Ako je sve bilo čisto, zašto su otišli, zašto je smijenio”, pita se Bernardić.

“Jučer smo vidjeli plejadu likova koji su 90-ih sudjelovali u kriminalnoj pretvorbi i privatizaciji čije posljedice osjećamo i danas. Jedini tko je falio je glavni državni odvjetnik”, kaže šef najveće oporbene stranke.

Na primjedbu kako je na promociji knjige bio i SDP-ov bivši ministar financija Slavko Linić, kaže: “Mislim da to govori najviše o svemu.”

Što se tiče izjava HDZ-ovog zastupnika Branka Bačića da nema šanse za osnivanje novog istražnog povjerenstva za Agrokor, Bernardić kaže kako je HDZ već pokušao ugušiti istražno povjerenstvo za Agrokor, maknuo Daliju Orešković s čela Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, kao i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana kojeg, prema Bernardićevim riječima, sada čuvaju tri tjelohranitelja.

Na pitanje o mogućem prelasku bivše SDP-ovke Milanke Opačić u saborski klub Milana Bandića, kaže kako ne može utjecati na ničiju odluku.

“Ne mogu vjerovati da bi ljudi koji su do jučer bili socijaldemokrati prešli čovjeku koji je ukinuo Trg maršala Tita, koji drži Plenkovićevu Vladu na okupu…”, kaže.

Što se tiče sjednice Predsjedništva SPD-a kaže kako će se održati “u rokovima”.

“Sa Zlatkom Komadinom sam prijatelj, a s Ostojićem ću morati preispitati odnose. Moj zadatak je da uvedem red i konsolidiram stranku do europskih izbora. U subotu je SDP pokazao da ne može proći nered i da ne mogu proći oni koji ruše SDP”, kaže.

Facebook Komentari