Bačić: Nema šanse da se osnuje novo povjerenstvo za Agrokor

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić rekao je da zahtjev MOST-a za osnivanjem povjerenstva koje bi se bavilo izradom Lex Agrokora, neće proći u Saboru i to zbog pravnih razloga.

“Nema šanse za to, ne zato što ne bi htjeli, nego zato što je takva zakonska odredba. Cilj povjerenstva je ispitati okolnosti koje su prethodile donošenju zakona o izvanrednoj upravi uključujući financijski aspekt, točnost financijskih izvještaja, odnosa javnog sektora kad je u pitanju financiranje Agrokora. Ono čim bi se trebalo baviti povjerenstvo je sadržano u istrazi koju je potvrdio Županijski sud u Zagrebu, nakon čega je pokrenuta istraga. U tom slučaju se povjerenstvo ne može osnovati, a ako je osnovano prestaje s radom, kao u slučaju prvog povjerenstva. Ništa se nije bitno promijenilo”, rekao je Bačić.

Kaže i da ne stoji obrazloženje kako bi se povjerenstvo bavilo okolnostima nastanka Lex Agrokora. Podsjeća da se ne može ograničiti rad povjerenstva te da nitko ne može utvrditi da okolnosti kojima bi se ono bavilo neće biti dio otvorenog postupka na Županijskom sudu u Zagrebu.

Podsjeća da je temeljem kaznene prijave Živog zida USKOK ispitao sve okolnosti oko afere Hotmail i odbacio je.

“Nema potrebe i nema zakonskih mogućnosti u Saboru vršiti ispitivanja kroz istražno povjerenstvo kad to radi hrvatsko pravosuđe”, zaključio je Bačić.

Facebook Komentari