Predsjednik SDP-a Davor Bernardić o tome da je Daliji Orešković već predložio suradnju

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić Daliji Orešković već je predložio suradnju. Navodno joj je ponudio i mjesto na SDP-ovoj listi za europske izbore, pa čak i podršku ako se ipak odluči kandidirati za predsjednicu Republike, ali zasad mu nije stigao pozitivan odgovor.

Kako piše Novi list predsjednik SDP-a Davor Bernardić ozbiljno je, po svemu sudeći, shvatio pojavu na političkoj sceni Dalije Orešković, koja se obraća lijevo-liberalnim biračima, pa joj je, neslužbeno doznaju, već predložio suradnju. Navodno joj je ponudio i mjesto na SDP-ovoj listi za europske izbore, pa čak i podršku ako se ipak odluči kandidirati za predsjednicu Republike, ali zasad mu nije stigao pozitivan odgovor.

Dalija Orešković je u subotnjem intervjuu za Novi list izjavila da Bernardića ne smatra potencijalnim političkim saveznikom i da ne misli da on predstavlja glavnu oporbenu snagu u državi, a jučer nije željela ni potvrditi ni demantirati da je on pokušava pridobiti za suradnju.

”Ne želim ništa komentirati. Ne bih htjela u bilo kojem kontekstu dolijevati ulje na stanje u SDP-u ili da se bilo koja informacija koristi u njihovim međusobnim obračunima i cipelarenjima. To je njihova stvar. Glavna opozicijska stranka mora se baviti lošim stanjem u državi, a ne sama sobom”, poručila je Orešković.

Šef SDP-a za DNEVNIK.hr tvrdi da s Orešković uopće nije razgovarao. ”Danas sam i ja to pročitao”, rekao nam je Davor Bernardić koji je u subotu preživio još jedan pokušaj rušenja na sjednici Glavnog odbora stranke.

Facebook Komentari