Bihać: Uhićen migrant osumnjičen za pet ubojstava; Migranti u samo četiri mjeseca počinili 250 kaznenih djela pokušaja ubojstva, silovanja, teških krađa…

bty

Ilegalni migrant kojega je uhitila policija u Bihaću osumnjičen je za sudjelovanje u ubojstvu pet osoba, potvrdio je zapovjednik policije Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić u intervjuu za bihaćku Televiziju USK.

Koričić je rekao da je riječ o osobi koja je uhićena prije dva tjedna zbog drugih kaznenih djela, a dodatnim provjerama utvrđeno je kako je za njim raspisana tjeralica jer ga se tereti za ubojstvo pet ilegalnih migranata tijekom međusobnog sukoba u Makedoniji. “Taj se čovjek nalazi ovdje”, kazao je policijski zapovjednik.

Koričić nije potvrdio identitet uhićenog, ali je istaknuo da se policija na bihaćkom području zbog migrantske krize sučeljava sa sve većim brojem kaznenih djela.

U protekla četiri mjeseca policija je evidentirala 250 kaznenih djela pokušaja ubojstva, silovanja, teških krađa i provala u stambene i druge objekte, kazao je. Nakon poduzetih dodatnih mjera stanje je stabilizirano i u proteklom tjednu nije bilo ni jednog novog kaznenog djela povezanog s migrantima, dodao je Koričić.

Najavio je da će nakon otvaranja novih centara za smještaj migranata na području Bihaća biti poduzete dodatne mjere kako bi se onemogućio njihov boravak na otvorenome i kontroliralo njihovo kretanje.

Cilj je zatvoriti improvizirani kamp kod nekadašnjeg učeničkog doma u naselju Borići gdje dio migranata boravi u šatorima.

Koričić tvrdi da je proteklih dana spriječen dolazak novih migranata na područje Unsko-sanskog kantona. U proteklih šest dana sa županijskih granica vraćeno je oko 700 migranata, rekao je. “Ulaženja u kanton do daljnjeg nema”, kazao je Koričić, ali je potvrdio da su i smještajni kapaciteti u centrima u Sarajevu kamo se migrante vraća već popunjeni pa se sada otvara pitanje što će biti s onima koji uglavnom idu prema glavnom gradu BiH kada uspiju ući u tu zemlju.

Koričić smatra da je to novi problem s kojim će se sada morati pozabaviti Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a jedino trajno rješenje je, smatra, zatvaranje granice sa Srbijom i Crnom Gorom, piše HRT.

Novi šok u Njemačkoj: 15 azilanata silovalo 18-godišnjakinju

Facebook Komentari