Horvat o planu restrukturiranja Uljanika: Dvije stvari nisu jasne

Ministar gospodarstva Darko Horvat komentirao je situaciju u Uljaniku.

Na pitanje da se špekulira da Vlada nema plan restrukturiranja za Uljanik grupu, rekao je da je plan restrukturiranja u izmijenjenoj formi stigao na ministarstva gospodarstva i financija 22. listopada.

“Započeli smo s analizom, pri kraju smo, imamo neke upite koje ćemo slati prema Upravi. Dvije su stvari koje ni nama ni Europskoj komisiji nisu jasne – koje je društvo u poteškoćama, Uljanik dd ili brodogradilište Uljanik te da doprinos države od 50% posto ostaje takav u novom programu, s time da apsolutni iznos doprinosa državi se nije promijenio, već je samo dignut doprinos strateškog partnera, ali bez jasno navedenih iznosa. Govorimo o istoj brojci kao kod prvog programa restrukturiranja, dignut je doprinos strateškog partnera i društva koje je u poteškoćama, s time da mi ne vidimo jasni iznos sredstava iz kojeg bi strateški pratner i društvo namirilo i pratilo financiranje samog restrukturiranja”, rekao je.

Istaknuo je da se zadnja dva tjedna dnevno vode razgovori s potencijalnim partnerima. Razgovori su počeli s Fincantierijem i još dva zainteresirana subjekta te od njih očekuju pisma namjere. Kazao je da je prvo, od Fincantijerija, stiglo i da se na njemu se radi. “Nismo zadovoljni s planom kojim on želi ući samo i isključivo u 3. maj, ali budu li pristali na naše zahtjeve, nismo daleko od dogovora”, rekao je Horvat.

Nada se da je nezadovoljstvo iskazano na skupštini i neparticipacija Vlade u ovakvoj situaciji za Upravu jasan signal i poruka, javlja HRT.

Share This Article