Povijesna utakmica za Dinamo, ovaj puta stvarno povijesna

Nogometaši Dinama danas od 19 sati imaju priliku napraviti veliki korak prema proljeću u Europi. Naime, ukoliko Dinamo upiše i treću pobjedu u Europskoj ligi, samo čudo ga može spriječiti u prezimljavanju u jednom europskom natjecanju nakon 48 godina.

U Slovačkoj bi se večeras mogao stvoriti mit o generaciji koja je razbila ”prokletstvo”. Već gotovo pola stoljeća sluša se o toj priči, ali Dinamo dosad nikako nije uspijevao preživjeti zimu. Međutim, Dinamo danas izgleda zrelo, moderno i potpuno sposoban za takav pothvat.

Razloge tome je sjajni trener Nenad Bjelica, koji je znao kakve igrače želi i koji je nakon dugo vremena vratio osmjeh u Maksimir. Pod time mislimo na veći broj navijača i kemiju između igrača. A za to je zaslužan trener. Najbolji kojeg su Modri imali nakon dugo vremena.

Idući Dinamov protivnik je slovačka Trnava. Kvalitetom definitivno lošija momčad od hrvatskog prvaka, ali vrlo neugodna za igrati i koja prima malo golova. Bjelica je ponovno s dvije noge na zemlji i ističe da su oni fokusirani isključivo na današnji ogled, a ne povijest.

Iako neki očekuju da se Spartak Trnava pregazi, s obzirom da je Dinamo jako dobro izgledao u prva dva kola protiv jačih protivnika, ovo je utakmica koja poziva na oprez. Jedan loš rezultat lako može okrenuti stvari, a Dinamu je potrebna stabilnost.

Možda Spartak nema kvalitetu Fenerbahčea i Anderlechta, ali izvrsno se brani. I probijanje njihove zadnje linije, bit će jedan od glavnih zadataka. Dinamo bi trebao imati veći posjed lopte, ali isto tako paziti da ne napravi neku banalnu pogrešku i primi jeftin pogodak iz kontre.

Bitan je podatak da Dinamo igra bez svoja dva najbolja stopera, Theophile-Catherinea i Dilavera. No Bjelica vjeruje paru Lešković-Perić i uopće ne dvoji da će biti na nivou. U svakom slučaju, očekuje nas zahtjevna utakmica i novo europsko iskušenje Modrih, piše gol.hr.

Vjerojatni sastav Dinama:

Livaković – Stojanović, Lešković, Perić, Rrahmani – Ademi, Gojak, Olmo, Oršić, Hajrović – Gavranović.

Facebook Komentari