VIDEO Prvi pas stigao na Pantovčak: Evo kako je Kiku dočekala Predsjednica RH

Pas Kika, kojeg je predsednica Kolinda Grabar-Kitarović udomila tijekom posjeta Skloništu za životinje u Virovitici, stigao je na Pantovčak.

Šestomjesečna Kika, mješanka labradora i terijera, odmah je osvojila Predsjednicu, koja je donijela odluku udomiti je na Pantovčaku. Nakon kastracije i svih veterinarskih kontrola Kika je od danas i službeno prvi hrvatski pas.

Kika je od udruge Prijatelji životinja dobila poklon za bolji početak u Uredu predsjednice, gdje će imati najhumanije uvjete i puno prostora za igru. Ostale donacije na Pantovčaku neće primati. ”Ako netko baš želi donirati, bolje da to donira azilima za pse”, rekla je za DNEVNIK.hr predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Dodala je da ako netko baš želi Kiki pokloniti igračku, to može učiniti.

Predsjednica je sama platila izradu kućice za psa, na koju su djelatnici Ureda napisali Kikino ime. Kako nam je potvrdila šefica države, ona će iz vlastita džepa plaćati hranu, kontrole i sve što bude potrebno za Kiku.

Kako doznajemo, u subotu će na Pantovčaku biti organizirani Dani otvorenih vrata posvećeni životinjama u skloništima. Kako su nam rekli u Uredu, žele tako upozoriti na problem životinja u azilu i potaknuti ljude na udomljavanje pasa i drugih životinja.

Video pogledajte OVDJE.

Facebook Komentari