FOTO CNN objavio fotografiju eksplozivne naprave koja im je poslana, SAD na nogama

Njujorška policija javila je kako su u Time Warner Centru u kojemu je smještena redakcija CNN-a presreli sumnjivu napravu.

CNN je iz predostrožnosti evakuirao redakciju, javljaju iz tog medija.

CNN-ov Jim Sciutto podijeli je na Twitteru fotografiju snimljenu ispred TWC-a.

Napravu koja je poslana u redakciju CNN-a policija tretira kao pravu eksplozivnu napravu koja je napravljena od cijevi i živa, javljaju iz njujorške policije. Naprava je otkrivena među poštom koja je dostavljena u Time Warner Centar.

Nakon evakuacije iz Time Warner centra na Manhattanu mreža je nastavila emitirati.

“Radimo s vlastima kako bismo utvrdili težinu situacije”, rekao predsjednik CNN-a Jeff Zucker.

Po njegovim riječima, tvrtka iz opreza provjerava urede diljem svijeta. CNN je objavio kako izgleda eksplozivna naprava koja je poslana u redakciju.

Gosti hotela napustili su područje koje je evakuirano i ne zna se kad će im biti popušteno da se vrate, javlja CNN. Policija još uvijek procjenjuje situaciju.

Ranije danas pripadnici tajne službe pronašli su eksplozivne naprave u pošti namijenjenoj bivšem američkom predsjedniku Baracku Obami i predsjedničkoj kandidatkinji demokrata Hillary Clinton i njenom mužu, bivšem predsjedniku Billu Clintonu. Eksplozivna naprava prije dva dana pronađena je i u poštanskom sandučiću Georgea Sorosa.

O situaciji je obaviješten i njujorški gradonačelnik Bill de Blasio.

Američki potpredsjednik Mike Pence tvitao je da će odgovorni biti privedeni pravdi.

Brian Shelter rekao je kako je paket CNN-u stigao oko 9 sati ujutro te da u kompaniji ne znaju tko je poslao paket, ali ni na koga je bio adresiran.

Poppy Harlow kaže kako naprava koja je poslana u redakciju CNN-a ne može biti sigurno rastavljena na licu mjesta te da će biti transportirana u Bronx i detonirana.

Prema informaciji na stranici njujorške policije naprava će biti detonirana u ustanovi za obuku Rodman’s Neck u Bronxu.

Posljednje informacije ukazuju na to da je paket bio adresiran na bivšeg direktora CIA-e, Johna Brennana. Brennan je bio dužnosnik u Obaminoj administraciji i često kritizira predsjednika Trumpa u CNN-ovim emisija. Trump mu je ljetos uskratio pristup povjerljivim informacijama.

Ispred zgrade Time Warner Cetra nalazi se odred pirotehničara. Jedan od njih viđen je u zaštitnom odijelu, a drugi je vozio kamion s kovčegom u kojemu će bomba biti transportirana, javlja CNN, prenosi N1.

Nakon Sorosa i Clintoni te Barack Obama dobili pisma bombe; Paketi s bombama poslani i u Bijelu kuću te na CNN koji je evakuiran

Facebook Komentari