Deseci migranata jutros su ponovno krenuli prema Graničnom prijelazu Maljevac

Deseci okupljenih migranata zaustavljeni su na graničnim prijelazima s BiH te ih tamošnja policija ne propušta dalje u Hrvatsku.

Deseci migranata jutros su ponovno krenuli prema Graničnom prijelazu Maljevac pokušavši ući u Hrvatsku, nakon što je jučer veća grupa migranata vraćena s istog prijelaza.

Istovremeno, druga grupa migranata, njih stotinjak, među kojima su i djeca, prenoćila je sinoć u blizini Izačića, graničnog prijelaza između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Kako nam je potvrdila glasnogovornica MUP-a Unsko-sanskog kantona Snežana Galić, migranti su pod nadzorom granične policije BiH te su u tijeku pregovori.

Među migrantima okruženim policajcima su i brojna djeca koja uzvikuju „Hrvatska, Hrvatska“, javlja N1 BiH.

Iz policije Unsko-sanskog kantona poručuju da granični prijelazi nisu blokirani.

Hrvatski MUP poručio je pak kako se u Bosni i Hercegovini i Srbiji širi lažna informacija da će hrvatska policija propuštati migrante. Hrvatska policija, kako doznajemo, nije imala postupanja prema migrantima.

“Ministarstvo unutarnjih poslova RH i ovom prilikom naglašava da će hrvatska policija provoditi nacionalno i europsko zakonodavstvo i neće dopustiti nezakonite prelaske svoje državne granice odnosno vanjske granicu Europske unije”, poručuju iz MUP-a.

Podsjetimo, jučer u večernjim satima u Bihaću su održani novi prosvjedi građana zbog eskalacije migrantske krize. Oko tisuću okupljenih na centralnom gradskom trgu tražilo je premještanje migranata iz gradskog centra i uspostavu centra za njihov smještaj izvan Bihaća.

Share This Article