Čast važnija od novca, Petrov: Volio bih da Predsjednica RH opomene Šavorića

Čelnik Mosta, Božo Petrov, sudjelovao je na konferenciji o energetskoj sigurnosti održanom u hotelu Esplanade u Zagrebu.
Na konferenciji je, osim Petrova, bila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, kao i odvjetnik Boris Šavorić, član tzv. grupe Borg, a u hotelu se nalazila i bivša ministrica gospodarstva, Martina Dalić, javlja N1.

Predsjednica je po završetku konferencije napustila hotel bez izjava za novinare, ali sve je komentirao Petrov. Upitan je li vidio jesu li predsjednica i Šavorić razgovarali, Petrov je rekao da bi on volio da ispune svoja obećanja (o vraćanju novca plaćenog grupi Borg). “Budući da sam sjedio u prvom redu, nisam primijetio što oni rade iza. Ja bih volio da ga ona ponovno opomene, jer, kao što je rekla, čast je važnija od novca”, rekao je Petrov.

Komentirao je i održanu konferenciju.

“Hrvatska treba imati u svakom sektoru samostalnost, pogotovo u energetskom. Ono što se samo danas može konstatirati, da nažalost predsjednik Vlade ne igra u korist Hrvatske. Mogu samo pitati u čiju korist igra, budući da se nije riješilo pitanje Ine, niti se potpisao ugovor za financijskog savjetnika nakon godinu i pol dana. Dostavili smo im i model kako mogu riješiti Inu, ostavili smo im 100 milijuna eura koje su naši ljudi dobili za LNG terminal, nije se ništa napravilo. Trebalo je godinu dana uopće da oni usvoje i zakon o LNG-u i prošla su 3-4 mjeseca otad, ništa se nije napravilo. Mogu samo postaviti pitanje za koga ova Vlada igra? Za Hrvatsku ne igra”, rekao je Petrov.

Dotaknuo se i rada predsjednice. “Ona, koliko ima mogućnosti i ovlasti, pitanje je je li sve iskoristila, nažalost. U jednom je trenutku dobro krenula i počela je tražiti od Vlade rezultate. Odjednom je sve to stalo, ne mogu razumjeti zašto, ali mislim da bi upravo ona trebala biti ta poluga koja bi trebala biti kontrolni mehanizam ove Vlade. Nažalost, ne čuje je se u ova tri mjeseca”, rekao je Petrov.

“Je li u pitanju relacija u odnosu na rejting, to prepuštam drugima da zaključe. Ja mogu samo zaključiti da je šteta što nije aktivan taj kontrolni mehanizam, jer se vidjelo da je u trenutku kad je predsjednica države počela prigovarati na rad Vlade, da su se odjednom uzburkali duhovi i počelo se kao nešto događati. Nažalost, stagnira i rad Vlade, a ne čujemo niti predsjednicu”, rekao je Petrov.

Upitan za predsjedničke ambicije, Petrov je ponovio da će njegovu moguću kandidaturu odrediti Most kad bude vrijeme, javlja N1.

Share This Article