Jači i od sudbine: Nijedna inicijativa, nijedan prosvjed… ne može srušiti moju Vladu

Premijer Andrej Plenković komentirajući prosvjed u VUkovaru rekao je da niti jedna inicijativa neće srušiti njega, Vladu ili parlamentarnu većinu.

Plenković je pitanje o najavljenom prosvjedu sindikata zbog mirovinske reforme iskoristio kako bi kritizirao SDP. “Neki koji podržvaju sindikate sutra su sami 2014. predlagali rad do 67, mislim na SDP. Zgodno je biti u oporbi pa se buniti”, rekao je Plenković u intervju za RTL Danas te naglasio da je predložena cjelovita reforma ” koja želi mirovinski sustav učiniti održivim i imati veće mirovine”.

Komentirajući prosvjed u Vukovaru rekao je da suosjećaju sa svjedočanstvima žrtava koje su iznesene i da Vlada smatra da se ratni zločini trebaju procesuirati.

“Mene je zabrinulo da je u nekim govorima, tu ne mislim na gradonačelnika Penavu nego druge, u pitanje dovedena koncepcika mirne reintegracije i suživota, koncepta pomirdbe i uspostave povjerenja”, kazao je Plenković.

“Niti jedna od inicijativa, a ima koliko ih hoćete, neće srušiti Vladu i parlamentarnu većinu, a kamoli mene. Što se tiče naše politike radimo sve bez prosvjeda”, kazao je.

Tvrdi kako su neki političari koji se pojavili tamo nastojali profitirati na prosvjedu i manipulirati inicijativom.

Premijer je komentirao i afere drugog čovjeka HDZ-a, Milijana Brkića.

“Ovo se treba rasvijetliti. Zabrinjavajuća je tema koja se odnosi na probijanje mjera i dojave nekom tko je pod mjerama, mislim da to nije dobro. Takva situacije je nedopustiva za bilo koju državu. Očekujem i to sam rekao svima da se do zadnjeg detalja mora utvrditi kako je moguće da se tako nešto dogodi, pa da se detaljno vide što su sve bile i kakve su operacije bile falsificiranja dokumenata i s kojim ciljem”, kazao je premijer.
Na pitanje može li Brkić ostati na poziciji, Plenković je kazao kako nema mehanizama koji bi to doveli u pitanje.

“Ovo su ozbiljne stvari, ne mogu biti taj da bih mogao utvrditi na način koji je bio jasan i precizan. To moraju napraviti tijela koja su za to nadležna i to bez političkih upliva ili nastojanja da ih se usmjeri. Fabricirani su i navodni SMS-ovi koji su i mene uključivali pa me i to zanima kako je to moguće”, kazao je premijer.

Otkriva i zašto referendumskim inicijativama nisu bili dozvoljeni promatrači u procesu prebrojavanja potpisa. “Promatrače nismo dozvolili jer po mom dubokom uvjerenju nema potrebe. Vjerujem u pouzdanost i nepristranost institucija i tijela koja su to radila na najvišim sigurnosnim kriterijima”, rekao je Plenković, pišu Vijesti.hr

Share This Article