Mladena Grdovića ostavio basist nakon 30 godina vjernosti, evo zašto

Umjetnici, muzičari, znanstvenici – ako imate neku viziju, najčešće nemate izbora. Morate je ostvariti. U istinitost tih riječi slavne Patti Smith uvjerio se Mario Šeperić Sepp frontmen i basist prateće grupe Mladena Grdovića. Nakon 30 godina partnerstva sa zadarskom glazbenom legendom, osjetio je, kaže, poziv da mora nešto napraviti samo za sebe. I u 50-toj godini života odlučio je postati pjevač, sličnog glazbenog stila baš kao i njegov dojučerašnji šef.

-Pjevao sam ja godinama, ali sada ili nikad je došlo vrijeme da učinim i ja taj iskorak i odlučim se zaploviti ozbiljnijim solo glazbenim vodama. Svi oko mene znali su da taj osjećaj u meni dugo ‘kuha’, a kad sam im pustio svoju novu pjesmu, nije im uopće bilo sporno da mi to dobro leži. Mladen i ja i dalje ostajemo prijatelji i suradnici, a ova moja ambicija i njemu je veliki izazov. On je oduvijek svima pomagao u njihovim snovima. Pomoći će mi da se etabliram, istaknuo je Mario Sepp promovirajući novi spot i pjesmu „Bijelo perje“.

Nakon tri desetljeća duge glazbene karijere s grupom „Romantic“, koju je 1985. u rodnom Jastrebarskom osnovao s braćom Ljubom i Ivicom te nakon uspjeha koji su polako gradili kako bi se etablirali kao poznato ime domaće estrade, nastupajući na priredbama, svadbama, ljetnim terasama, na televiziji i radiju, na Dori i izboru za Eurosong, nakon dva albuma, „Miris vremena“ (1994.) i „Danas mi je rođendan“ (2006.), čije pjesme potpisuju poznati autori poput Nanada Ninčevića, Zlatana Stipišića Gibonnija i Zlatka Arslanagića, nakon brojnih suradnji s estradnim zvijezdama Tomislavom Ivčićem, Jasminom Stavrosom, Zlatkom Pejakovićem, Vladom Kalemberom, Severinom, Marinom Tomašević, Matkom Jelavićem, Daliborom Brunom i mnogim drugima, te brojnih koncerata s Mladenom Grdovićem u domovini i inozemstvu kao njegov stalni prateći bend, Mario je osjetio da napokon mora učiniti korak dalje i ostvariti svoju dugogodišnju želju: snimiti samostalni singl.

Prošlog proljeća ostvario je svoj san i pod imenom Mario Sepp predstavio se kao solo pjevač svojim prvim singlom „Prijatelji“, adaptaciji pjesme s albuma „Miris vremena“, a potaknut njegovim velikim uspjehom, ovih dana dovršio je snimanje svojeg drugog samostalnog izdanja, singla „Bijelo perje“, za koji glazbu potpisuje Mirko Šenkovski Đeronimo, tekst Štefanija Soldan, a aranžman Dragan Todorović – Buca. Singl je produciran u studiju Dragutina Smokrovića – Smokve, a kao i „Prijatelje” prati ga atraktivni videospot u produkciji Kristijana Gradečkog snimljen u okolici Beča, gdje Mario živi posljednje tri godine. „I dalje sviram sa svojim bendom „Romantic”, trenutno se pripremamo za nastup na Hrvatskim danima u Frankfurtu 17. studenoga, a solo karijeru nastavit ću razvijeti paralelno”, otkrio nam je svoje planove poznati estradni basist s novom vizijom sebe, kao autohtonog hrvatskog pjevača zabavljača.

Share This Article