Hasanbegović: Naravno da je prosvjed u Vukovaru imao i dimenziju protiv Plenkovića

Da je subotnji prosvjed u Vukovaru bio uspješan smatra saborski zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović.

“Sa stajališta javno proklamiranog cilja tog prosvjeda, činjenica da mi sada raspravljamo o tome i da je prosvjed predmet medijskog interesa već tri dana, da smo svjedoci različitih raščlambi, ali i prenošenja poruka, prosvjed je više nego uspio”, rekao je Hasanbegović za N1.

Je li prosvjed bio i protiv premijera Andreja Plenkovića?
“Naravno, imao je i tu dimenziju. To je ozračje koje se tamo moglo osjetiti. Spominjanje Plenkovića i Šeksa, reakcija na njihova imena daje odgovor”, smatra Hasanbegović.

Posljednjih se dana u javnosti pojavila informacija da bi Stevo Culej, jedini zastupnik HDZ-a koji je bio na prosvjedu u Vukovaru, mogao napustiti HDZ i pridružiti se Klubu Neovisnih za Hrvatsku.
“Kad gospodin Culej donese odluku mi ćemo razgovarati. To je sada hipotetsko pitanje, postoje političke bliskosti, ali to je njegova odluka”, rekao je Hasanbegović.

Na pitanje postoji li u HDZ-u dvostruka linija zapovijedanja, Hasanbegović odgovara: “Postoje određene interesne skupine, vezivno tkivo koje ih drži na okupu je vlast. Dok Andrej Plenković bude jamac te vlasti tamo neće biti nikakvih potresa”.
Komentirao je i medijske napise da referendumske inicijative nisu prikupile dovoljno potpisa.

“Sve o čemu govorimo je navodno. Ukoliko je bilo zloporaba njih treba dokazati. Namjerno je u javnost ubačena ta tema po modusu operandi Andreja Plenkovića, putem neimenovanih izvora. Kada se pojave konačni rezultati moći ćemo to komentirati”, smatra Hasanbegović

Facebook Komentari