Prosvjednici stižu u Vukovar, Josić: Mi bi se trebali bojati više nego oni, oni su to činili

Jedan od organizatora i govornika na prosvjedu u Vukovaru Tomislav Josić kaže da bi danas na prosvjed trebalo doći osamdesetak autobusa, a sve skupa se očekuje dvadeset tisuća ljudi.

PRIJENOS U Vukovar stigao i Plenković, na zanimljivom transparentu

Josić najavljuje da će se odmah reagirati na provokacije te da političke parole nisu poželjne.

“Siti smo stranaka. Ne trebaju nam stranačka obilježja”, rekao je Josić i najavio da će prosvjednici dolaziti s braniteljskim zastavama.

Na prosvjedu će govoriti on, gradonačelnik Penava i Danijel Rehak koji se bavi istraživanjem ratnih zločina, a čitat će se i svjedočanstva žrtava.

Naglašava opet da ovo nije prosvjed protiv premijera Plenkovića nego prosvjed protiv svih premijera do sada, protiv svih koji su vodili razne institucije, protiv svih koji nisu htjeli izvući stvari ispod tepiha i nešto napraviti.

Vukovarci Hrvati tvrde da u tom gradu još žive ljudi odgovorni za ratne zločine i silovanja, na pitanje kako to da nisu procesuirani, Josić odgovara: “Zaštićeni su kao medvjedi u zoološkom vrtu, ima čovjek protiv kojeg postoje optužbe za silovanje. Zašto pravosuđe vjeruje onome tko je to radio, a ne samoj žrtvi, to njih pitajte”.

Kaže da su svi pozvani na prosvjed pa i Srbi iz Vukovara jer bi svatko tko je činio ratne zločine trebao za to odgovarati, ali da se ni do sada u Koloni sjećanja nije pojavio nitko od srpske manjine, piše N1.

Na pitanje boje li se možda Srbi za svoju sigurnost Josić odgovara: “Mi bi se trebali bojati više nego oni, oni su to činili”.

Iako mnoge obitelji još ne znaju gdje su im najmiliji, iako nemaju grob na kojemu mogu zapaliti svijeću, iako su naše žrtve prevelike, ono što znamo je da su na nabesima i čuju naše molitve. Mi živi ostali smo graditi budućnost za koju su oni dali sve. Simbol naše patnje – Vukovarski vodotoranj – danas je u skelama. Obnavljamo ga, ali nama nikada nije pružena ista prilika. Živimo dalje, ali bez istine i pravde. Sudbine onih kojih više nema još uvijek obavija gusta magla. Dođite u Vukovar 13. listopada 2018. i pomozite nam raspršiti maglu sramotne šutnje koja traje već 27 godina!, napisao je Ivan Penava na fb-u u pozivu na prosvjed.

Facebook Komentari