Most: Ministrica Pejčinović Burić radila kao savjetnica tadašnjeg premijera Srbije, možda zato Hrvatska ništa ne poduzima oko ratnih zločina

Most nezavisnih lista tvrdi da se Vladino Povjerenstvo, koje treba utvrditi poduzima li Srbija sve kako bi se ratni zločinci priveli pravdi, a žrtve dobile odštetu – u mandatu ministrice Marije Pejčinović Burić, nije sastalo nijednom.

Pitaju se je li to zbog ministričina sukoba interesa jer je 2013., kao savjetnica tadašnjeg premijera Srbije, aktivno radila na bržem ulasku te zemlje u Europsku uniju i za to bila plaćena.

Božo Petrov, predsjednik Mosta nezavisnih lista, ustvrdio je kako hrvatsko pravosuđe nije ništa radilo na utvrđivanju nestalih osoba, na utvrđivanju kažnjavanja ratnih zločinaca. Ministarstvo vanjskih poslova nije učinilo ništa da utječe na Srbiju da se ispune kriteriji iz 23. i 24. poglavlja da se ratni zločinci privedu pravdi, piše HRT.

Reagirala je potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić. Kaže da Most zlonamjerno manipulira činjenicama. Vlada je utvrdila kako Povjerenstvo nije potrebno za rješavanje hrvatsko-srpskih pitanja, već se ona rješavaju kroz međudržavna povjerenstva, izjavila je, piše HRT.

Share This Article