Hrvatski stručnjak, trener Club Bruggea nema veze s korupcijskim skandalom, dočekan pljeskom na putu do igrališta

Trener belgijskog nogometnog prvaka Club Bruggea, hrvatski stručnjak Ivan Leko, pušten je kući nakon što je posljednjih dan i pol proveo na ispitivanju kod istražnog suca. Zaključak istog je da hrvatski trener nema nikakve veze sa skandalom koji je izbio u srijedu u Belgiji.

Leku se više ne smatra osumnjičenim za korupcijski skandal i u petak se vratio treninzima prve momčadi. Nažalost, manja šteta je već počinjena, te su njegov i ugled obitelji oštećeni.

Podsjetimo, u nekoliko najutjecajnijih nogometnih klubova u Beligiji policija je u srijedu provela raciju zbog sumnje u korupcijski skandal. Među osobama koje su završile na policiji nalazio se i trener Club Bruggea, bivši hrvatski reprezentativac Ivan Leko!

Privedeni su suci, službene osobe klubova, menadžer i treneri najvećih sumnje za utaju poreza, financijske malverzacije, pranje novca.

Menadžer Mogi Bayat, jedan od najutjecajnijih u belgijskoj Jupiler ligi, je uhićen. On je posljednjih godina od sportskog direktora u Charleroiju postao jedan od najmoćnijih menadžera u tom dijelu Europe.

Istražitelji su navodno ispitivali Bayatove bankovne transakcije, jer sumnjaju da su preko njega svi prali novac i izbjegavali u Belgiji plaćati porez.

Osim njega, policija sumnja i u Dejana Veljkovića, s kojim je hrvatski stručnjak navodno u jako dobrim odnosima, piše gol.hr.

Nakon što je u četvrtak navečer pušten iz pritvora, 40-godišnji hrvatski trener Ivan Leko vratio se u petak ujutro svom poslu i vodio trening belgijskog nogometnog prvaka Club Bruggea, a na putu od svlačionice do igrališta prošao je pokraj pedesetak navijača koji su ga dočekali pljeskom.

Korupcijski skandal u Belgiji, na policiji završio i bivši Vatreni, trener Club Bruggea, uhićen i moćni manager, racija i u Anderlechtu

Facebook Komentari