Kuščević o manjku potpisa za referendume: U srijedu….

Nakon što je u dijelu medija objavljeno kako iz visokog izvora iz Ministarstva uprave neslužbeno doznaju da nije prikupljen dovoljan broj potpisa za referendume o Istanbulskoj konvenciji i izbornom zakonu te da je pronađen značajan broj potpisa koji nisu valjani, ministar uprave Lovro Kuščević uoči sjednice Vlade kaže da još nisu prebrojani potpisi

“Ne znam odakle takve informacije”, rekao je Kuščević, komentirajući napise da je prikupljen dovoljan broj potpisa za provedbu referenduma.

“Kontrola prikupljenih potpisa se još uvijek vrši, ja očekujem da će otprilike sredinom idućeg tjedna dovršiti svoj posao i dostaviti službeno izvješće. Tada ću moći komentirati sve”, rekao je ministar Kuščević.
“Povjerenstvo sad kontrolira sve što je APIS napravio, sve mora biti transparentno, svaki glas provjeren, kako bi zaista to pravo na referendum zaživjelo u punom smislu, sukladno hrvatskom Ustavu”, rekao je Kuščević, dodavši da ne želi špekulirati ima li ili nema dovoljno prikupljenih potpisa.
“Povjerenstvo će u srijedu donijeti službenu odluku i podnijeti izvještaj hrvatskoj javnosti i onda ćemo donijeti odluku sukladno Zakonu o referendumu”, rekao je.
“Tu imamo tri pitanja, ukoliko dođu do Sabora ta pitanja, Sabor će donijeti svoju odluku”, rekao je Kuščević.

“Sve što čujemo, što čitamo na nekim portalima, nisu informacije. Kad dobijem od Povjerenstva službeni izvještaj, onda su to informacije i onda ću vrlo rado komentirati svaki pojedini potpis”, rekao je Kuščević.
“Prilično sam siguran da ćemo iduću srijedu imati sve podatke”, dodao je.

Propala oba referenduma, Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj, APIS tvrdi da nema dovoljno potpisa

Facebook Komentari