Bivši suprug brutalno ubijene splitske liječnice izašao iz pritvora za manje od dva mjeseca; Znači li to da dokazi protiv njega i nisu tako čvrsti kao što se pretpostavljalo?

Željko Tukić, 65-godišnjak iz Vukovara protiv kojeg se vodi istraga zbog sumnje da je u Trogiru početkom kolovoza ubio svoju četiri godine mlađu bivšu suprugu, splitsku liječnicu Asju Tukić, pušten je u utorak iz istražnog zatvora na splitskim Bilicama gdje je proveo nepuna dva mjeseca.

Odlučio je tako sudac istrage Županijskog suda u Splitu, a na prijedlog zamjenice županijskog državnog odvjetnika koja vodi slučaj.

Naime, Tukić je uhićen 12. kolovoza, šest dana nakon ubojstva, te mu je bio određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Istražni mu je zatvor produljen u rujnu i rok je istjecao 12. listopada. U međuvremenu je na ŽDO-u ispitano više desetaka svjedoka, od rodbine, prijatelja te radnih kolega pokojne Asje, a nakon što je i posljednji pozvani svjedok dao iskaz, više nije postojala zakonska osnova da se Tukića dulje zadrži iza rešetaka, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, ŽDO je otvorio istragu protiv Tukića zbog osnovane sumnje da je 6. kolovoza ove godine u 15 minuta ubio svoju bivšu suprugu.

– Znajući da je oštećenica (1957.) sama u stanu u Trogiru, u cilju da joj oduzme život, oštrim joj je predmetom zadao nekoliko ubodnih rana u leđa i u prsište, nanijevši joj teške i za život opasne ozljede od kojih je preminula na mjestu događaja. Okrivljenik je nakon počinjenja opisanog djela pobjegao s mjesta događaja. Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u ŽDO-u u Splitu je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnio sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke – izvijestio je tada ŽDO.

Nesretna je žena pronađena mrtva tog ponedjeljka u 13.45 sati, a upravo je Željko Tukić bio taj koji ju je prvi pronašao i pozvao policiju. Tog je jutra oko 9.30 krenula iz Splita u Trogir kako bi očistila apartman iz kojeg su odlazili gosti. Doznajemo da je upravo Željko bio taj koji je, u dogovoru sa svojom bivšom, dočekivao goste i vodio računa o njihovu smještanju i funkcioniranju toga, kao i o još najmanje dva apartmana. I čini se da, po pričama onih koji su ih bolje poznavali, nije bio baš zadovoljan iznosom koji mu je bivša supruga davala za taj posao te je navodno zahtijevao da mu da više jer da on zaslužuje više za svoj trud.

Tijelo ubijene liječnice pronađeno je u hodniku u blizini ulaza u spavaću sobu, ležala je potrbuške, a na leđima je bila vidljiva jedna ubodna rana. Poslije je, kad je počeo policijski očevid, utvrđeno da je 61-godišnjakinja izbodena s još tri uboda većim nožem u prsa i predio trbuha.

Policija je u pretrazi apartmana u Slatinama koji je bio vlasništvo pokojne liječnice, a koji je dala na korištenje svom bivšem suprugu, pronašla kratke hlače na kojima su uočene mrlje koje nalikuju na mrlje nastale od krvi. Da bi se zaista moglo raditi o krvi potvrđeno je tzv. optičkim pregledom hlača uz pomoć alternativnog forenzičnog izvora svjetlosti.

Policijski su ronioci nakon dvodnevne pretrage akvatorija u Slatinama, na morskom dnu na području novog trogirskog mosta s čiovske strane pronašli plavu šilter kapu, a kad je i ona podvrgnuta preliminarnom ispitivanju forenzičkim metodama, pokazalo se da i na njoj ima tragova karakterističnih za krv. Također, tijekom policijske istrage neki su svjedoci prepoznali Tukića kao osobu koja se vidi na snimci nadzorne kamere s Inine benzinske crpke u Trogiru koja ga je snimila desetak minuta prije 11 sati tog ponedjeljka, dvjestotinjak metara od mjesta ubojstva, kako se vozi na biciklu.

Zasad, zbog tajnosti istrage, nije poznato jesu li i vještačenja potvrdila da se na hlačama i kapi uistinu nalaze krvave mrlje. No, s obzirom na to da je u pitanju teško djelo, a da je osumnjičeni ipak pušten na slobodu, moglo bi se zaključiti da dokazi protiv njega i nisu baš tako čvrsti kao što se pretpostavljalo. Bez obzira što je pušten jer je formalno prestala zakonska osnova zbog koje je pritvoren, piše Slobodna Dalmacija.

Trogir i Split u šoku: Ugledna liječnica ubijena nožem u leđa

Share This Article