Mnogi su se pitali je li zbog eksplozije rafinerije Predsjednica RH pobjegla od smrada u Slavonskom Brodu i prespavala u Zagrebu, evo službenog odgovora

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović premjestila je u utorak ujutro svoj ured u Brodsko-posavsku županiju. U vrijeme eksplozije u Bosanskom Brodu, ona je već bila u Zagrebu, gdje je prespavala.

U utorak je Ured predsjednice premješten u Slavonski Brod, a predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović se prije eksplozije u rafineriji u Bosanskom Brodu vratila u Zagreb gdje je prespavala.

Dnevnik.hr pitao je Ured predsjednice zašto ona ne spava u gradu u kojem ima izmješten Ured te zašto nije spavala u Slavonskom Brodu. Iz Ureda predsjednice za DNEVNIK.hr je odgovoreno kako predsjednica vodi računa o troškovima te spava samo u gradovima u kojima postoji vojni smještaj u kojemu ona i njezino izaslanstvo mogu prespavati.

Odgovor Ureda predsjednice prenosimo u cijelosti.

“Pri svakom izmještanju Ureda predsjednice Republike vodi se računa o troškovima, te su se, u tom smislu, Predsjednica i savjetnici odrekli dnevnica tijekom putovanja po Hrvatskoj.

Predsjednica i savjetnici koriste kombije kao prijevozno sredstvo, ukoliko u županiji postoji vojni objekt u kojem Predsjednica i savjetnici mogu noćiti koristi se vojni smještaj ili se izaslanstvo vraća u Zagreb, ukoliko je to zbog blizine izmještenog Ureda moguće.

To je bio slučaj i pri jučerašnjem izmještanju Ureda u Brodsko-posavsku županiju kada je Predsjednica, nakon boravka u Slavonskom Brodu posjetila Staru Gradišku te se s lokacije posljednjeg programa – Okučana, vratila u Zagreb”, odgovorila je glasnogovornica ureda Suzana Rebselj.

Podsjetimo, u utorak navečer je oko 21:30 došlo je do silovite eksplozije u rafineriji u Bosanskom Brodu. U eksploziji je jedna osoba poginula, dok ih je deset ozlijeđeno.

Share This Article