Pupovac udara iz Beograda: Neki ne žele manjine u svojoj državi, pa ni u Vladi. E, to u Srbiji sada nije slučaj, nije ni u Crnoj Gori, a neki bi htjeli da bude slučaj u Hrvatskoj

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nije htio istupati u hrvatskim medijima nakon što je gađan komadima hrane, ali je u nedjeljnom intervjuu za beogradski dnevni list Politika opširno govorio o tom incidentu.

Pupovac smatra da “ovakvu vrstu bezobzirnog napada do sada nismo imali”. No, ohrabrio ga je Plenkovićev odnos prema izgredu, koji je bio u suprotnosti sa šutnjom predsjednice Republike.

“Premijer Plenković me zvao poslije napada i javno osudio ono što se dogodilo, za razliku od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. To je bio prvi poziv te vrste i prvo obraćanje nekog premijera povodom bilo kojeg poznatog, javnog ili nejavnog, incidenta. Očigledno su premijer i njegovi nadležni ministri prepoznali stvar koja nije bezazlena”, istaknuo je predsjednik SDSS-a.

Upozorio je da je preduvjet poboljšanja srpsko-hrvatskih odnosa popravljanje položaja Srba u Hrvatskoj. “Teško se može od Srbije tražiti da rješava probleme Hrvata u Vojvodini, a da se pritom ne čine napori da se unaprijedi položaj Srba u Hrvatskoj. Mora se mnogo uložiti u unaprjeđenje odnosa između Hrvatske i Srbije, ali, naravno, pritom se ne mogu zapostaviti svi problemi s kojima se susreću Srbi u Hrvatskoj”, objasnio je Pupovac povezanost ove dvije stvari.

Požalio se da u Hrvatskoj mnogima smeta što zastupnici SDSS-a ne šute nego u Saboru govore o svemu što muči Srbe. “Mnogima to smeta i htjeli bi nas ušutkati, a ako ne mogu onda da nas maknu. Neki ne žele manjine u svojoj državi, pa ni u Vladi. E, to u Srbiji sada nije slučaj, nije ni u Crnoj Gori, a neki bi htjeli da bude slučaj u Hrvatskoj”, ocijenio je Pupovac.

Osvrnuo se i na subotnji prosvjed u Vukovaru i negirao da je i SDSS odgovoran za neprocesuiranje srpskih ratnih zločina. “Iza toga stoje oni koji se žele vratiti na to da mogu reketariti pojedince svojim istragama za ratne zločine, da mogu istrage za ratne zločine pretvoriti u sredstvo za političke obračune. Iza toga stoje politički i nepolitički krugovi koji ne žele da Srbi participiraju u vlasti, da nemaju mira u sredinama u kojima žive. Nije njima do istinskog suočavanja sa zločinima. Njima je najviše do toga da dobiju političku moć”, zaključio je Pupovac, piše Novi list.

Čovjek koji je bacio krišku limuna na Pupovca: Nisam ga ‘napao’ zato što je Srbin, nego zato jer se ‘uvaljivao’ mojoj ženi!

Facebook Komentari