U nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici održava se 26. hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja. Okupilo se više od 3 i pol tisuće hodočasnika

Medved krstičević

U nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici održava se 26. hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja. Okupilo se više od 3 i pol tisuće hodočasnika.

Vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, koji je predvodio misu, u središte propovijedi stavio je obitelj, a podsjetio je i da se današnje vojno hodočašće održava kada Crkva slavi blagdan Kraljice svete krunice. Ujedno je podsjetio na 20. obljetnicu kad je sv. Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici 3. listopada 1998. uzdigao na čast oltara blaženog Alojzija Stepinca, zagrebačkog nadbiskupa, kardinala, mučenika. Govoreći o obitelji, muškarcu i ženi, u propovijedi je naglasio da je vrhunac Božjeg djela stvaranje muškarca i žene na svoju priliku. Upozorio je kako smo danas svjedoci velike krize braka i obitelji i da se danas, u zapadnom svijetu, ali i našoj domovini, i brak i obitelj preispituju.

“Molimo za sve hrvatske branitelje, za naše prijatelje koji su se žrtvovali za mir i slobodu. Molimo i za snagu za daljnje zahtjevne zadaće”, poručio je ministar obrane Damir Krstičević. Ministar branitelja Tomo Medved kazao je kako je ovo hodočašće iznimno važno još iz vremena Domovinskog rata kada su se hrvatski branitelji zavjetovali te zahvaljivali Mariji, prenosi HRT.

Share This Article