Kiša koja od subote navečer pada poplavila je splitske ulice

Kiša koja od subote navečer pada poplavila je splitske ulice.

Najgore je bilo u Dioklecijanovim podrumima koji i inače poplave za svake jače kiše, ali vode ipak nije bilo dovoljno da bi je vatrogasci svojim pumpama izvukli.

Na ulici Domovinskog rata, prema izlazu iz grada, kod Antipirosa stvorio se veliki bazen vode koji otežava prolazak, a stanovnici Sućidra su ostali bez električne energije. Vatrogasci su već sanirali požar na instalacijama u ulici Put Plokita, a stalno izlaze i na intervencije ispumpavanja vode.

“Dobili smo na desetke poziva građana, ali uglavnom se radilo o bujicama na cestama i začepljenim šahtama. Naravno da smo intervenirali, ali treba napomenuti da to nije naš posao. Zna se kome se plaćaju oborinske vode i tko što treba raditi”, rekli su splitski vatrogasci, pišu 24 sata.

Stanje je loše i kod kružnog toka u Solinu gdje se neposredno prije uzbrdice na priključku za Mercator napravila velika lokva, a na cesti iznad Poljuda napravilo se pravo malo ‘jezero’ u koje je upalo nekoliko vozila. Zbog nestanka struje, u gradu ne rade ni neki semafori, piše portal Dalmacija danas.

Prema podacima s Crometeo mjerne postaju Split Spinut, posljednja 24 sata palo je 57 litara kiše po kvadratnom metru, od čega 48 od ponoći.

Facebook Komentari