VIDEO Goli slikar kao slika djeci na malim ekranima: Od pravobraniteljice za djecu ‘ni A ni B’

Ne jenjavaju pozivi roditelja našoj udruzi „Glas roditelja za djecu – GROZD“. Zgroženi su nastupom „slikara-umjetnika“ na „Supertalentu“ Nove TV, ali su još više razočarani time što niti jedna institucija nije reagirala, prvenstveno pravobraniteljica za djecu, od koje do sada nije bilo a izgleda da niti neće biti ‘ni A ni B’… Kao da je sasvim normalno da se takav egzibicionizam prikazuje djeci pred malim ekranima.

Za razliku od sadašnje šutnje, pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević je, zajedno s ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak primjerice u veljači ove godine promptno reagirala i oštro osudila spaljivanje dječje gay slikovnice „Moja dugina obitelj“ na dječjem karnevalu u Kaštelima. Izjavila je tada da „organizatori javnih događanja i manifestacija za djecu moraju u prvi plan staviti interese djece i nuditi djeci kvalitetne sadržaje, a ne vlastite predrasude.“

No, nije se oglasila na emisiju „Supertalent“ Nove TV koju u udarnom terminu nedjeljom navečer gleda neusporedivo više djece u Hrvatskoj nego što ih je bilo na spomenutom karnevalu. Očito ju nije nimalo zasmetao nastup kanadskog egzibicionista koji, ne samo da je izazvao zgražanje velikog dijela javnosti, već su djeca koja su to gledala bila izložena spolnim sadržajima i radnjama, što je potpuno neprihvatljivo i neprimjereno, te protivno zakonu i pravima i interesima djece.

Pitamo se i gdje su sve one civilne udruge koje se navodno bave ljudskim pravima i podržavaju Istanbulsku konvenciju zbog njene navodne borbe protiv nasilja, a ne reagiraju na ovakvo ekstremno psihološko nasilje na djecom i na evidentno kršenje dječjih prava?

I dok čekamo da mjerodavne institucije reagiraju i zaštite našu djecu, pozivamo roditelje da se u njihovom domu ne gleda Nova TV, jer očito na toj televiziji i u najelitnijim terminima možemo očekivati potpuno neprimjerene sadržaje, piše Udruga Glas roditelja za djecu – GROZD.

VIDEO Za mnoge šokantni nastup umjetnika iz Kanade, Martina Tomčić od užasa pobjegla iz studija

Facebook Komentari