Ostojić izvijestio da će se istražiti kako je iz DORH-a nestao spis o elitnoj prostituciji, a čiji dijelovi su objavljeni nakon sedam godina

“Odbor je primio na znanje informacije koje su iznijeli predstavnici nadležnih tijela. Svi koji su bili pozvani su se odazvali”, rekao je predsjednik Odbora Ranko Ostojić nakon sjednice.

Odbor je od nadležnih tijela zatražio da nakon okončanja postupanja iz svoje nadležnosti podnesu pisana izvješća, a Odbor će zatim ponovno održati sjednicu te odlučiti o daljnjim postupanjima, objasnio je proceduru.

Rekao je da su svi dijelovi sigurnosnog sustava bili na sjednici i dali korisne informacije, no kako je sjednica bila zatvorena ne može govoriti o detaljima.

“Od svih sudionika dobili smo konkretne i precizne odgovore. Intencija i zahtjev Odbora bila je povratak povjerenja u institucije. Sve su naše poruke išle u smjeru da odnosi s javnošću moraju biti takvi da se da pravovremena i točna infromacija, da se poduzimaju radnje i mjere o ljudima kod kojih se dogodi takva situacija te da istina iziđe na vidjelo”, rekao je.

Rade se tri postupka – DORH utvrđuje kako je došlo do toga da određenog spisa nema, što se odnosi na slučaj iz 2011., no to ne utječe na slučajeve koje vodi policija, rekao je. Najavio je da će biti ispitani svi koji su sudjelovali u akciji vezanoj uz aferu SMS.

Treći postupak je kako informacije iz policije i dalje cure.

“Za Odbor je važno da smo dobili precizan odgovor, ali slučaj iz 2011. završio je, po tadašnjem ZKP-u, odlukom istražnog suca koji je saslušavajući osumnjičene donio odluku da nema više ničega što bi rezultirao novim mjerama te zaključio taj slučaj. Ja takav odgovor neću prihvatiti dok ne dobijemo napismeno sve što je današnji Odbor zaključio. Glavni državni odvjetnik danas je izvijestio da je 18 ljudi optuženo za odavanje podataka, među ostalim 9 policijskih službenika”, kazao je.

Član Odbora može i ne mora biti na sjednici, rekao je na pitanje zašto Milijan Brkić danas nije bio na sjednici, javlja HRT.

Eto kud dovodi pakiranje stranačkom kolegi: Jelenić otkrio, istraga je bila oko Milijana Brkića, ali svjedoci ga nisu teretili

Facebook Komentari