VIDEO Slatki ste, Damira: Je li se Plenković upucavao novinarki, bio seksistički nastrojen ili nešto treće, evo što kaže premijeru slatka

Andrej Plenković neprimjerenim se komentarom obratio reporterki RTL-a Damiri Gregoret, piše ta televizija.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, zbog najnovije afere koja s veže u Milijana Brkića, njegovog stranačkog zamjenika – da je kriminalnom miljeu dojavljivao o informacijama iz policijskih istraga, opet mora odgovarati na brojna neugodna pitanja koja zanimaju javnost.

Da je prilično nervozan zbog cijele situacije, pokazao je njegov neprimjereni odgovor reporterki RTL-a Damiri Gregoret nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a u utorak.

Plenković, naime, tvrdi da informacije koje su objavljene o Brkiću nemaju veze s HDZ-om te da nije riječ o stranačkom obračunu, a na pitanje Damire Gregoret, nije li mu to sumnjivo ili misli da je riječ o nečem uobičajenom, rekao je:

„Slatki ste, Damira. Sumnjivo, uvjerljivo, čini vam se…Sve sam vam to već odgovorio.“

No, oni koji su slušali Plenkovićeve odgovore, mogli su čuti da konkretne odgovore nije dao.

„Takav komentar, umjesto odgovora na pitanje koje nema potpuno je neprimjeren i šokantan, a naravno najviše govori o onome tko ga izgovara. U ovom slučaju radi se o premijeru koji si takvo što baš nikad ne bi smio dopustiti. Problem je što takvi komentari žene, koje su i dalje u neravnopravnom položaju, mogu dodatno obeshrabrit. Moj odgovor je da ću i dalje u svakoj prilici postavljati sva važna, samo ne slatka pitanja“, rekla je Damira Gregoret.

Plenković se danas nakon sastanka koalicijskih partnera ispričao novinarki i objasnio da je njegova komunikacija bila neprimjerena ali nije bilo na osobnoj razini, nego je to rekao jer mu je pitanje bilo slatko.

Facebook Komentari