Vilajtović: Potpuno promašena kvalifikacija kaznenog djela Blaža Curića

Odvjetnik Blaža Curića komentirao je postupak koji se protiv njegovog klijenta vodi na sudu u Osijeku.

“Zadnji put smo se vidjeli u četvrtak, kad mu je određen istražni zatvor. Taktika se određuje u odnosu na stanje spisa. Uložio sam žalbu protiv istražnog zatvora i čekam”, kaže Krešimir Vilajtović, prenosi N1.

Vilajtović će obranu temeljiti, kaže, na tome da njegov klijent nije počinio kazneno djelo za koje ga se tereti. Nema saznanja o ispitanim svjedocima.

“Rekao sam u srijedu da se po mom mišljenju ne radi o nekom spekakularnom djelu, a sada vam mogu reći da ovo što se stavlja na teret i Vargi i Curiću uopće nije to kazneno djelo. Nema elemenata tog kaznenog djela”, kaže Vilajtović.

Na pitanje hoće li Milijan Brkić biti na popisu svjedoka u ovom procesu nije htio odgovoriti jer “radi se o tajnom dijelu postupka”.

Pojasnio je i na što točno misli kad kaže da njegov klijent nije počinio kazneno djelo za koje ga se tereti.

“To je interesantno pravno pitanje koje sam elaborirao u žalbi protiv rješenja o određivanju istražnog zatvora. Jedan od uvjeta za određivanje pritvora je opći uvjet da postoji dovoljan stupanj sumnje da je netko kriv za kazneno djelo. Da bi to postojalo, moraju biti ispunjeni elementi tog kaznenog djela. Tvrdim da to nije tako, da je potpuno promašena kvalifikacija kaznenog djela”, rekao je Vilajtović.

S obzirom na to da je, kako kaže, tek jutros poslao žalbu sudu, nije htio o njoj govoriti detaljnije jer želi ostaviti sudu vremena da je pročita.

Facebook Komentari