Sudac Turudić reagirao na izjave Gordana Malića oko prijateljstva s Brkićem i nepostojećeg premještanja slučaja vozača Curića u Osijek

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, Ivan Turudić, reagirao je u petak na izjave novinara Gordana Malića izrečene u četvrtak u emisiji N1 studio uživo.

Malić je, naime, komentirajući aferu SMS, kazao da “iz nekih razloga, možemo spekulirati kojih, cijeli se predmet prebacuje iz Zagreba u Osijek, očito zbog prijateljstva Milijana Brkića i predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića. Tu se vodi gotovo vidljivi pravosudno-politički rat oko toga koji će predmet gdje ići”.

Reagirao je Turudić:

“Županijski sud u Zagrebu nije nadležan za Blaža Curića, jer je već za Franju Vargu otvorena istraga u Osijeku, te je za Curića tamo proširena. Dakle, taj spis nikada nije bio u Zagrebu, pa nije mogao biti ni premješten”.

Podsjetimo, Blaž Curić je uhićen u srijedu u Zagrebu,a USKOK ga tereti da je osumnjičenom bivšem policijskom informatičaru Franji Vargi navodno dojavio da se nalazi pod istražnim mjerama i da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka.

Tereti ga se zbog sumnje da je Vargu 20. rujna telefonom upozorio da se protiv njega vodi kriminalističko istraživanje, rekavši mu da izbriše sve poruke, brojeve i druge sadržaje. No, Varga prije uhićenja to navodno nije uspio učiniti.

Kada je izvijestio o pokretanju istrage, USKOK u srijedu poslijepodne nije navodio da će zatražiti i njegovo zatvaranje, ali je to naknadno učinio zbog sumnje da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke i dokaze ili ponoviti nedjelo.

Dan kasnije, sudac istrage osječkog Županijskog suda Miroslav Rožac odredio je jednomjesečni pritvor za Blaža Curića.

Facebook Komentari