Do Luke Modrića najbolji Hrvat, Šuker: Nevjerojatan je to podvig za igrača iz Hrvatske i sjajna inspiracija za sve nogometaše iz, uvjetno rečeno, malih zemalja

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora Uefe, Davor Šuker, uživo je čestitao Luki Modriću na tituli najboljeg nogometaša svijeta u izboru Fife.

Luka Modrić sinoć je postao prvi hrvatski nogometaš koji se okitio titulom najboljeg na svijetu u izboru svjetske nogometne organizacije Fife. Modrić je u Londonu primio nagradu THE Best u društvu svoje obitelji, a među prvima mu je čestitao predsjednik HNS-a Davor Šuker koji je 1998. godine u Fifinom izboru bio treći na svijetu, što je do Luke Modrića bio najveći pojedinačni uspjeh jednog hrvatskog nogometaša.

“Smatram da je Luka ovu nagradu apsolutno zaslužio jer je napravio povijesne uspjehe s Hrvatskom i Realom. U godini Svjetskog prvenstva to natjecanje mora imati ključnu ulogu u ovakvom izboru, a Luka je kao kapetan i najbolji igrač poveo Hrvatsku do nevjerojatnog srebra. Teško je prekinuti dominaciju Cristiana Ronalda i Lea Messija i to Lukin uspjeh čini još većim. Nevjerojatan je to podvig za igrača iz Hrvatske i sjajna inspiracija za sve nogometaše iz, uvjetno rečeno, malih zemalja.

“Ovo je prvenstveno priznanje Luki za njegovo nogometno umijeće, znanje i vještinu, ali i uporan rad koji je uložio svih ovih godina u svoj razvoj. Indirektno, ovo je ujedno i veliko priznanje njegovim suigračima u Hrvatskoj i Realu, ali na taj uspjeh mogu biti ponosni i svi koji su sudjelovali u Lukinom nogometnom razvoju. Na kraju, ovo priznanje je na ponos svima nama u hrvatskom nogometu jer osim što se možemo pohvaliti drugom najboljom reprezentacijom svijeta, možemo s ponosom reći da imamo i najboljeg nogometaša svijeta. Bravo Luka!”

“Čestitam i našem izborniku Zlatku Daliću koji je bio među tri najbolja trenera u društvu svjetskog prvaka Deschampsa i trostrukog klupskog prvaka Europe Zidanea, što dovoljno govori o tomu kakav smo uspjeh napravili u Rusiji ove godine. Ova večer zaokružila je sliku jedne prekrasne godine za hrvatski nogomet i neka nam svi ovi uspjesi budu inspiracija za budućnost.”

FOTO, VIDEO Zvonimir Boban bio je vidno dirnut emotivnim govorom najboljeg igrača svijeta Luke Modrića: On mi je bio uzor…

Facebook Komentari