Čak i nepismena općenita preporuka ako je upućena Božinoviću teška je prijetnja: Zatvor za strašno opasnog pisca posta na fb-u

Čovjeku koji je putem Facebooka uputio prijetnje ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću i ravnatelju policije Nikoli Milini određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je hrvatskog državljanina (1971.) zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela protiv osobne slobode prijetnjom iz članka 139. stavka 2. i 3. Kaznenog zakona.

Prema priopćenju ODO-a sumnja se da je taj čovjek 3. rujna 2018. na Facebooku napisao da dvojici državnih dužnosnika treba “prosvirati metak kroz glavu” ako ništa ne poduzmu.

Kako piše Jutarnji list, prijetnje je uputio A.J., a adresirane su bile na ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ravnatelja policije Nikolu Milinu.

Na Božinovićevom profilu još se uvijek nalazi post zbog kojeg je A.J. završio u istražnom zatvoru.

“Evo ti ako sad ovo ništa ne poduzete ni vi ni Milina mater vam je*** triba vam metak prosvirat kroz glavu jer ovo je moja zemlja i moja hrvatska ja više ne biježim van vas ču sve progonit za časnu i slobadnu hrvatsku”, stoji u komentaru ispod jednog Božinovićevog statusa.

Profil A.J. krcat je pozivima na “Javno suđenje političarima”, događaj koji je bio zakazan za 14. rujna na Trgu bana Jelačića. Među ostalim, pohvalio se i fotografijama s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović te sa saborskim zastupnikom Željkom Glasnovićem.

Facebook Komentari