VIDEO Žestoki obračun MOST-ovaca i Plenkovića: Otkrivamo korupciju u MVP-u, nagradili ste Paru za kriminal……; Bulju oduzeto pravo na govor – Ajde ne čmari se bezveze!

Kad je došao njegov red za postavljanje pitanja premijeru Grmoja je premijera pitao zašto nije razriješena ministrica vanjskih poslova koja nije ništa poduzela po pitanju bivšeg veleposlanika Hrvatske u SAD-u Joško Paro.

“Od svih pitanja vi ste našli ovo. Tako škrto i jadno pitanje zaslužuje da smanjite apanažu vašoj PR agenciji”, poručio je premijer Grmoji.

Plenković se potom osvrnuo i na sukob s Buljem na početku sjednice.

“Vi se gosp. Bulj spremni manipulirati i lagati. Bulj me optužuje da određujem Saboru što će biti tema. Samo sabor odlučuje o temama, a moje je mišljanje da je nemoguće da Sabor tematski raspravlja o bilo kojem pojedinačnom zastupniku. Ni u najgorim fazama komunizma nisu se preispitivala mišljenja pojedinih zastupnika”, kazao je premijer.

Miro Bulj (Most) zatražio je povredu poslovnika

“Premijer je odgovarao meni na pitanje koje mu je postavio Grmoja. Premijer je svojom izjavu najavio uzurpaciju ovlasti hrvatskog Sabora”, kazao je Bulj na što mu je Jandroković izrekao drugu opomenu budući da Bulj nije prestajao pričati.

Jandroković je potom rekao da Bulja isključuje iz rasprave.

Jandroković je kazao kako je Bulj prvo prekršio poslovnik, a potom svojim ponašanjem prevršio svaku mjeru.

“Ovdje postoji nekakav red. Da se i ostali zastupnici ponašaju kao vi, nastao bi kaos”, rekao je Jandroković.

Bulj mu je na to poručio “Ajde ne čmari se non stop bezveze…”

Jandroković je uzvratio: “Vi ste toliko primitivan da ne želim više uopće razgovarati s vama. Ajde, doviđenja”

Nikola Grmoja ranije je upozorio je da je premijer povrijedio poslovnik: “Imamo jako nervoznog premijera, proziva zastupnike da čitaju, a on je došao s cijelom knjigom”.

Premijer Plenković tada mu je rekao da sjedne, na što je Grmoja burno reagirao: “Ti ćeš mi reći da sjednem? Ti ćeš mi reći da sjednem?! Vi mi nećete govoriti u Hrvatskom saboru da sjednem”.

“Molim vas predsjedniče Vlade, kolega Grmoja isto tako. Nije bilo povrede poslovnika”, rekao je Jandroković.

Miro Bulj je i prije početka zastupničkih pitanja tražio stanku.

Facebook Komentari