Anka Mrak-Taritaš prozvala Vladu zbog Orbana, ali i Predsjednicu RH: Došlo je vrijeme za teške riječi

Predsjednica GLAS-a i saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš na konferenciji za medije u Saboru žestoko je prozvala Vladu, HDZ i zastupnike koji su Europskom parlamentu glasovali protiv rezolucije o Mađarskoj.

“Nitko nema pravo kockati se s budućnošću naše zemlje, a to se dogodilo kada su hrvatski zastupnici glasovali protiv izvješća Europskog parlamenta o Mađarskoj. To je pokazalo službeni stav HDZ-a i Vlade”, kazala je Mrak-Taritaš te dodala kako je time “Hrvatska okrenula leđa modernoj Europi i stala uz diktatora”.

“Hrvatska je odlučila preuzeti mađarski i poljski scenarij, a za HDZ to znači srljanje u propast”, kazala je Mark-Taritaš te dodala da “ono što se naziva “orbanizam” upravo se događa i u Hrvatskoj”.

“U Hrvatsku je to došlo s Karamarkom, a nakon njega to samo jača. Šlag na tortu dala je naša predsjednica jer je u intervjuu Kleine Zeitungu zvučala kao Orban”, kazala je Mrak-Taritaš.

Mrak-Taritaš smatra da, ako je i postojao, mit o europskom HDZ-u, “on je trajno i bespovratno mrtav”.

“HDZ i HDZ-ova Vlada Hrvatsku je odlučlila odvesti u propast”, kazala je Mrak-Taritaš. “Došlo je vrijeme za teške riječi”, kazala je Mrak-Taritaš.

“Ovo glasanje je jasna poruka kuda Vlada i ovaj premijer vode Hrvatsku, a vode je u sitnu, malu i uskogrudnu zemlju, gdje više ne stanuju vrijednosti za koje smo se borili 20 godina”, kazala je Mrak-Taritaš.

Podsjetimo, s 448 glasova za, 197 protiv i 48 suzdržanih, eurozastupnici su prošlog tjedna izglasali kritičko izvješće o Mađarskoj koje je izazvalo žustru raspravu, ali i podijelilo zastupničke klubove u Europskom parlamentu. HDZ-ovci u Europskom parlamentu glasovali su protiv izvješća, prenosi N1.

Facebook Komentari