Drama u Opuzenu: Dignuo kuću u zrak, divljao na neurušenom dijelu krova, teško ozlijedio policajca…

Ilustracija

Muškarac iz Opuzena u nedjelju popodne prijetio je susjedima te se potom zatvorio u obiteljsku kuću i u prizemlju prouzročio požar aktiviranjem plinske boce, a tijekom policijske intervencije ozlijedio je dvojicu policajaca.

Nakon što je oko 16,20 sati prijetio susjedima, 49-godišnji muškarac u Opuzenu odbio je komunicirati s policijskih službenicima koji su izašli na mjesto događaja. Prilikom intervencije policijskih službenika, muškarac je pružio otpor ozlijedivši dvojicu policajaca. Potom se popeo na krovnu terasu kuće te i dalje odbija postupiti po policijskoj zapovijedi, priopćeno je u nedjelju navečer iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Nakon što je dignuo kuću u zrak, popeo se na neurušeni dio krova te satima ondje vitlao kosorom u rukama dok je ostatak kuće gorio.

Muškarac je susjedima otprije poznat po ekscesnom ponašanju i duševnom rastrojstvu, doznaje Slobodna Dalmacija pišući da je sve navodno počelo zbog dječjeg rođendana u susjedstvu jer ga je smetalo glasno dječje veselje, posebice ispaljivanje konfeta.

Optužio ih je da u njega pucaju, a zatim se zabarikadirao u kuću da bi se ubrzo osjetio miris plina kojega je pustio unutra. Policija je na svu sreću uspjela evakuirati ljude iz obližnjih kuća prije eksplozije pa se nikome ništa nije dogodilo.

Ozlijeđeni policajac je upućen na bolničko liječenje u KBC Split te je, doznaje neslužbeno Slobodna Dalmacija, zadobio teške tjelesne ozljede, ali je izvan životne opasnosti. Pregovori su trajali do 5 ujutro u ponedjeljak.

Oko 23 i 30 na teren je izašla specijalna policija kako bi pokušala skinuti muškarca s krova.

Drama je okončana jutros oko 5 sati, kad je policija elektrošokerom onesposobila i zaskočila rastrojenog muškarca nakon bezuspješnog pregovaranja koje je trajalo cijelu noć.

Muškarac je spušten s krova i odveden u bolnicu u Split, jer ima opekline od eksplozije.

Share This Article