Obersnelova pročelnica koja je pijana usmrtila čovjeka na istarskom ipsilonu – na slobodi

Vera Begić, inače majka malodobnog djeteta, pri izlasku sa suda dala je kratku izjavu u kojoj ističe koliko joj je žao zbog nesreće koju je uzrokovala

Nešto manje od mjesec dana provedenih u pritvoru za ubojstvo čovjeka automobilom u alkoholiziranom stanju.

Zvuči apsurdno, no ne i kad se radi o Hrvatskoj, a glavni protagonist je bivša pročelnica Grada Rijeke za sport.

Vera Begić sudjelovala je na olimpijskim igrama u bacanju diska koja je prije mjesec dana, vozeći u krivom s 1,81 promila alkohola u krvi, na istarskom ipsilonu izazvala tešku nesreću u kojoj je poginuo Igor Soldatić iz Umaga, koji se sa suprugom i sinom vraćao s izleta.

Vera Begić, inače majka malodobnog djeteta, pri izlasku sa suda dala je kratku izjavu.

“Strašno sam u šoku od svega što je nastupilo. Životi su nepovratno upropašteni i izgubljeni”, prokomentirala.

“Sada samo želim zagrliti svoga sina i želim priliku da obitelji oštećenoga iskažem koliko mi je žao i da napravim sve što mogu da im ublažim bol”, suznih očiju je rekla Begić, a piše Novi list.

“Ona ima mjeru opreza zabrane upravljanja motornim vozilom i suglasna je s time jer ne misli više voziti i obavezna javljanja u nadležnu policijsku postaju”, kaže Milenko Škrlec, odvjetnik Vere Begić Blečić, prenosi dnevnik.hr

Po izlasku iz pulskog zatvora, prema pisanju Glasa Istre, Begić Blečić ispričala se obitelji poginulog. No, zatvor je napustila u odjeći koja je izazvala negativne komentare.

“Uzela je prvo čisto što je imala, a to je sportska majica nogometnog kluba, na kojoj piše iznad svih”, pojasnio je odvjetnik Škrlec.

Podsjetimo, pod utjecajem alkohola skrivila je sudar na istarskom ipsilonu u kojemu je poginula jedna osoba. Još je uvijek djelatnica grada, no pod suspenzijom.

“Gradonačelnik se ograđuje da je zakon takav da pročelnica ima biti suspendirana, ja ću podsjetiti na nezgodu od 10. svibnja gdje je Obersnel nju oslobodio krivnje makar je vozila pod utjecajem alkohola i razbila službeni auto”, ističe Hrvoje Burić iz nezavisne liste BURA.

Puštanjem na slobodu osumnjičene pročelnice, smatra prometni vještak Husinec, građanima se šalje loša poruka.

“Potencijalni počinitelji takvih kaznenih djela, koja se ponavljaju pod utjecajem alkohola su sada vidjeli da ako nešto naprave da im se neće dogoditi ništa strašno i da će malo biti u ztvoru i da će se nakon nekog kraćeg boravka u zatvoru braniti sa slobode”, kaže Goran Husinec, sudski vještak za cestovni promet.

Istraga bi trebala završiti tijekom 6 mjeseci. Nakon toga, smatra odvjetnik Škrlec, moguće je podizanje optužnice. Iz grada Rijeke poručuju da do završetka istrage pročelnica ostaje suspendirana. O rezultatima istrage ovisi i sudbina njezinog radnog mjesta.

Obitelj zavijena u crno: Da je Vera Begić Blečić bila kažnjena, moj brat bi možda danas bio živ

Facebook Komentari