Čini se da je Bernardiću odzvonilo, politički mentor Komadina polako namješta jedra niz vjetar

“Spreman sam voditi stranku i organizirati izbore, ali za to mi treba vrijeme i mir u stranci”, kazao je u emisiji Intervju tjedna Zlatko Komadina koji bi po stranačkom Statutu, ukoliko se procedura pokrene – trebao postati v.d. predsjednika SDP-a. Ako sadašnji predsjednik Davor Bernardić odstupi.

“Danas je SDP podijeljen na četiri dijela. Prva su skupina oni koji su izabrani u Sabor po prijedlogu Zorana Milanovića i tadašnjeg Glavnog odbora, drugi su oni izabrani od sadašnjeg Predsjedništva i predsjednika, treći su oni izabrani na zadnjim lokalnim izborima (razne skupine poput neretvanske..), a četvrti su lokalni čelnici lokalnih i županijskih organizacija. Nisu svi svuda, a svatko bi htio biti na mjestu onoga drugoga”, rekao je Komadina.

“Sjećam se da smo nekad bili strpljivi. Čekali smo izborni ciklus i onda polagali račune. Optimist sam. Nakon sastanka Kluba zastupnika i Predsjednišva u ponedjeljak znat ćemo što će biti”, dodao je Komadina koji je potvrdio da će i sutra u Gorskom kotaru biti održan sastanak članova Predsjedništva SDP-a. Isti takav sastanak održan je i jučer, a na njemu je uže vodstvo tražilo od Bernardića da dobrovoljno odstupi.

Kompenzacija Bernardiću – mjesto na listi za europarlament?

“Ja sam legalist. Treba učiniti ono što će ojačati stranku, jer je ona vrijednija od pojedinca. Vjerujem da će kolega Bernardić dobro razmisliti i učiniti ono najoptimalnije”, kazao je.

Ukoliko ode s mjesta predsjednika, stranka bi Bernardiću morala ponuditi neku kompenzaciju, kaže Komadina, no nije rekao što bi to točno moglo biti. “On je saborski zastupnik, što je to malo? Mnogi građani bi voljeli to biti. Niz je izbora pred nama. Zar naš predsjednik nije zavrijedio biti na listi za europarlament?, upitao je Komadina.

Kraj? Na sastanku bi uže vodstvo stranke, koje je do sada podržavalo Bernardića, trebalo zatražiti od šefa SDP-a da dobrovoljno odstupi

Facebook Komentari