Kraj? Na sastanku bi uže vodstvo stranke, koje je do sada podržavalo Bernardića, trebalo zatražiti od šefa SDP-a da dobrovoljno odstupi

Potvrdila se HRT-ova najava od prije nekoliko dana, upravo je u tijeku sastanak članova Predsjedništva SDP-a koji su do sada slovili kao “predsjednikovi ljudi”. Na sastanku bi uže vodstvo stranke, koje je do sada podržavalo Davora Bernardića, trebalo zatražiti od šefa SDP-a da dobrovoljno odstupi.

S Iblerova trga javila se HRT-ova Tatjana Munižaba koja SDP prati godinama, ali prvi put otkako ga prati, kaže, dogodilo se da su SDP-ovci uspjeli neku informaciju zadržati u tajnosti. Iako ne u cijelosti – HRT naime doznaje da se sastanak ne održava u Zagrebu, nego u njegovoj blziini. Počeo je u 17 sati i na njega se odazvala većina onih koji su pozvani. Ondje ih je osam ili devet, a pozvani su bili i svi članovi Predsjedništva koji nisu pripadnici tzv. pobunjeničke skupine, piše HRT.

Ondje je i dvojac koji je dobio naziv “autori projekta Davor Bernardić” – Zlatko Komadina i Rajko Ostojić. Ondje je i Davor Bernardić, koji se odazvao pozivu svojih kolega koji su donedavno bili na njegovoj strani, a sada i oni traže njegov odlazak.

Neslužbeno doznaje HRT da nezahvalna dužnost da pokrene priču odlaska Davora Bernadića pripala Ivi Jelušiću i on će navodno igrati na kartu zabrinutosti za stranku i raspoloženja javnosti, odnosno javnoga mnijenja prema kojemu, ako je suditi prema anketama, gotovo nitko ne vjeruje u budućnost SDP-a s Davorom Bernardićem na čelu.

Ako je suditi po Bernardićevim zadnjim medijskim istupima, onda gotovo nitko od sudionika sastanaka ne vjeruje da će on dobrovoljno otići.

Facebook Komentari