Horvat prilično oštro o Penavi: Ono što rade vukovarski gradonačelnik i Milinović su priče koje su izolirane i koje nisu koncept politike HDZ-a

Ministar gospodarstva Darko Horvat komentirao je aktualna politička događanja.

Zatražen da komentira stav Europske komisje oko restrukturiranja Uljanika i to nakon što je u petak u Zagrebu boravila povjerenica EK za tržišno natjecanje Margrethe Vestage, Horvat je kazao da EU vidi preveliki doprinos Vlade u procesu restrukturiranja tog brodogradilišta.

“U ovom trenutku EK vjeruje Vladi, ali se postavlja pitanje kvalitete strateškog partnera”, kazao je.

Horvat je prozvao medije da korektno ne prenose informacije oko razgovora s novim potencijalnim strateškim partnerima za Uljanik. Kaže da su izjave premijera i njegove “sikronizrane i imaju isti cilj”. Potvrdio je da se razgovaralo s Kinezima i Koreancima te da on na tu temu ima razgovore s naručiteljima brodova iz Kanade i Norveške.

“Probat ćemo stati na loptu i zaustaviti otkazivanje brodova koji su u ovom trenutku u nekoj fazi gotovosti”, kazao je Horvat.

Što se tiče najavljenog prosvjeda radnika brodogradilišta, Horvat je kazao kako nema razloga da “prosvjeduju protiv samih sebe i Vlade koja im osigurava egzistenciju.”

Horvat je komentirao situciju u HDZ-u te na upit o izvanrednim parlamentarnim izborima odgovorio: “Izvanrednih izbora neće biti. Situacija u HDZ-u je stabilna, a ono što rade vukovarski gradonačelnik i Milinović su priče koje su izolirane i koje nisu koncept politike HDZ-a.”.

Horvat nije želio komentirati izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je u nedjelju u Kosovskoj Mitrovici kazao da “šahovnice nikada nije bilo u Kninu”. Novinare je uputio na ministra Lovru Kuščevića, koji obnaša funkciju političkog tajnika HDZ-a, prenosi N1.

Osokoljen dekapitacijom Milinovića Plenković pozvao na raport u centralu Ivana Penavu, koji očito nije sam od sebe shvatio da ne može samo tako sazivati prosvjed protiv koalicijskih partnera i istomišljenika na razini države

Plenković ga poziva na raport, ali uz Penavu su logoraši, sugrađani i vukovarski HDZ

Facebook Komentari