WBC pojas: Hrgović u Arenu ušao uz Thompsona uživo i nokautirao Mansoura u trećoj rundi

Arena je gorila za Filipa. Najveći trenutak karijere kakva ova, gotovo pa holivudska priča zaslužuje – naslov svjetskog prvaka po WBC kategoriji.

—————————————————————————————————————————————–
3. runda:

Hrgović je vrlo agilan, i dalje dominira, dobra serija udaraca u glavu Mansoura, precizno i moćno. Mansour je u knockdownu, na osam se dignuo. Hrgović nastavlja žestokim udarcima, Mansour opet pada, gotovo je, Hrgović uzima pojas!!!!!

2. runda:

Filip nastavlja s napadima. Mansour je kleknuo, požalio se na nedopušteni udarac u zatiljak. Hrgović je opomenut, a nakon toga uputio je nekoliko teških udaraca

1. runda:

Počeo je meč između Filipa Hrgovića i Amira Mansoura za intekontinentalni WBC naslov! Hrgović je uputio nekoliko udaraca i dominirao

——————————————————————————————————————————————
Hrgović kreće po svoj prvi pojas….

Marko Perković Thompson ušao je u ring i dobio pljesak publike. Filip Hrgović je uz uživo izvedenu “Geni, kameni” ušao u ring

Filip Hrgović je dva sata prije početka meča stigao u Arenu.

Hrgović se uoči meča susreo s Markom Perkovićem Thompsonom, koji će otpjevati “Geni, kameni” prije Hrgina ulaska u ring.

– Ponosan što će mi Marko Perković Thompson nastupati pri ulasku u ring – napisao je Hrgović na Facebooku.

——————————————————————————————————————————————

Do blještavih svjetala Arene i velike boksačke scene Filip Hrgović nije uvijek imao lagan put. Nakon olimpijske bronce sve je izgledalo kao u snu, no uslijedili su problemi, a Filip je u jednom trenutku razmišljao čak i o prekidu karijere, piše RTL.

Godine 2016. Filip Hrgović bio je na vrhuncu karijere. S prvom boksačkom olimpijskom medaljom u povijesti svima je bilo jasno kako je Hrvatska dobila novu teškašku zvijezdu.

“Kraj ovakve hrvatske reprezentacije umjesto da me izbacite vi mi još za broncu napravite doček. Stvarno vam hvala od srca. Znam da sam mogao bolje, imam mogućnosti za bolje, ali sve u svemu ponosan sam na sebe, svoj tim”, rekao je Hrgović.

Mavrović siguran u pobjedu Hrgovića: ‘Očekujem da će završiti meč do 5. runde’

Tim se ubrzo raspao, Filip se razišao s trenerom i uslijedio je težak period. Hrgović je ostao bez dvorane, četiri mjeseca uopće nije navlačio rukavice i bez istupa u javnost više nitko nije znao hoće li se uopće vratiti u ring.

“Dogodilo se to eto da sam imao vremena razmisliti, stati na loptu i odlučiti neke stvari za svoju budućnost”, kazao je Hrgović u prosincu 2016.

Hrgović nakon vaganja: ‘U meni sve gori i jedva čekam da krene borba’

I odluka je bila kako priliči jednom borcu. Hrgović se nije predao pa trenirao u svakakvim uvjetima dok nije došao veliki dan kada je s ponosom najavio da ulazi u profesionalan boks pod okriljem Sauerlanda.

“Ja sam rekao svom promotoru kad god, s kim god i gdje god. Znači što se mene tiče ja sam tako uvijek razmišljao i spreman sam sad skinut odijelo i ući u ring sa svima na svijetu”, poručio je.

“Drago mi je da će napokon, nakon 12 godina moje karijere i nakon svih rezultata kojem sam napravio, napokon će Hrvatska javnost moći gledati moje mečeve i to je ono zbog čega treniram cijeli život”

I Hrgović nije razočarao. Redom je rušio Zumbana, Soura, Littlea, Turnera, Tovara, a sada ga za koji sat čeka Amir Mansour. Najteži protivnik u največem meču karijere pred domaćom publikom.

“Sigurno da me čeka teška borba, vidi se u očima da je hrabar, da će dat sve od sebe, a isto tako ja ću dat sve od sebe. Možda izgledam smiren, ali u meni sve gori”, poručio je Hrgović nakon jučerašnjeg vaganja koje je pokazalo da ima 4 kilograma više od svojeg protivnika.

Ova borba definitivno je najveća u dosadašnjoj karijeri za majstora u rukavicama iz zagrebačke Dubrave.

Da će ostvariti veliku karijeru, Filip je dao naslutiti još 2015. godine, kad je u bugarskom Samokovu osvojio naslov europskog prvaka u amaterskoj konkurenciji uz neviđenu dominaciju kroz cijeli turnir. Da, radilo se o amaterizmu, no svaki veći poznavatelj boksa nakon te je titule jasno ustvrdio – Filip će u ringu napraviti velike stvari.

Tko je Mansour?

13 centimetara niži američki boksač Mansour, reći će stručnjaci, ne bi trebao predstavljati veliku prijetnju našem Filipu, posebice u zagrebačkoj Areni.

Ipak, domaća publika, koliko god predstavljala svojevrsni vjetar u leđa, može i opteretiti pojedinca.

“Neće mu biti lako, boksati pred domaćom publikom, pogotovo ovakav meč, predstavlja veliki pritisak, ali i uzbuđenje. Ipak, ne sumnjam u Filipa. On nije dečko koji će se uplašiti, a s obzirom na to čime se bavi, mora se naviknuti na pritisak, na to da je javna osoba i da mu je svaki potez pod povećalom. S obzirom na sve, očekujem da će Filip završiti meč do 5. runde, sve ostalo bilo bi iznenađenje”, poručio je stručni sukomentator RTL-a Željko Mavrović.

Na jučerašnjem službenom vaganju vaga je pokazala 102.6 kilograma za Amira Mansoura iz SAD-a, dok je Hrgoviću izmjereno 105.7 kg.

Filip je dakle u prednosti, kako u godinama, tako i po kilaži i visini, a samim time i rasponom ruku, bitnim faktorom u boksačkim mečevima.

Marko Perković Thompson nastupit će uživo dok Filip Hrgović ulazi u ring u borbu za WBC internacionalni pojas

Facebook Komentari