Todorić: Ovo je pobjeda svih koji se bore protiv korupcije u RH

Visoki sud u Londonu u četvrtak je prihvatio zahtjev odvjetnika Ivice Todorića Jamesa Hinesa za odgodom ročišta te donio odluku da se novo ročište održi 15. listopada. Nakon ročišta javnosti se obratio Ivica Todorić.

“Zahvalio bih se sudu u Engleskoj na donašanju pravedne odluke. Dobili smo vremena da bi se mogli dobro pripremiti i doći do istine za koju se borimo.

Ovo nisu moje pobjede nego svih onih koji se bore protiv korupcije Hrvatskoj. I njima čestitam da razotkrijemo sve ono što u Hrvatskoj i regiji ne vrijedi”, kazao je Todorić nakon ročišta.

Podsjetimo, londonski Visoki sud odgodio je danas do sredine listopada ročište na kojem će se odlučivati o još jednom pravu na žalbu osnivača Agrokora Ivice Todorića na odluku o izručenju Hrvatskoj, na zahtjev njegova odvjetnika Jamesa Hinesa koji tvrdi da ima nove dokaze. Ročište će se održati u tjednu koji počinje s 15. listopadom

Visoki sud je 24. srpnja odbio Todorićevu žalbu na prvostupanjsku presudu od 23. travnja prema kojoj on treba biti izručen Hrvatskoj. Nakon što mu je odbijena žalba, Todorić je zatražio od suda još jednu priliku da ga se sasluša, javlja N1.

U Londonu Todorić dobio odgodu izručenja, podebljao je i odvjetnički tim suprugom bivšeg britanskog premijera

Facebook Komentari