Darko Milinović: Kolinda Grabar Kitarović bila bi osvježenje na mjestu predsjednice HDZ-a; Odgovorio i na primjedbu iz HDZ-a da je šampion abortusa

Kolinda Grabar Kitarović bila bi osvježenje na mjestu predsjednice HDZ-a, rekao je izbačeni, sada bivši član predsjedništva HDZ-a i ličko-senjski župan Darko Milinović gostujući na RTL-u.

Milinović je odgovorio i na HDZ-ovu prozivku da je zanimljivo da se “šampion abortusa”, kako se sam hvalio u medijima, odjednom poziva na Istanbulsku konvenciju…..

Kako se osjećate?

“S jedne strane ponosno jer više nisam član Plenkovićevog HDZ-a koji spada u lijevi centar, s druge strane ponosan što sam ostao u srcu 200.000 članova HDZ-a… Razgovarao sam s mnogim HDZ-ovcima, nekim generalima, ne bih izlazio s imenima jer ih ne želim dovoditi u neugodnosti, u HDZ-u vlada atmosfera da ako netko razgovara s nekim tko nije po volji Andreja Plenkovića onda mu se to zamjera. Danas sam spomenuo mnoge ljude koji predstavljaju desni centar i centar, tu je i Brkić i Stier, Ivana Maletić, Tuđman, to su ljudi koji su donijeli 150.000 glasova… To je istinski HDZ za mene. Razgovarao sam s nekima od njih. Lako je što oni kažu. Javnost je vidjela da je to jedan nedemokratski čin isključenja usred izbornog procesa”, kazao je Milinović.

Glavna meta vam je Plenković?

“Do prije tri dana sam vjerovao da Plenković ne bi dopustio takav nedemokratski čin. Mislio sam da ne stoji iza ovog procesa, ali sada je on sam pokazao da stoji iza odgađanja izbora unutar HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji. Moje isključenje je bio jedini način da doživi prvi pravi politički poraz u Ličkoj-senjskoj županiji kao utvrdi HDZ-a”.

Iznijeli ste danas teške optužbe da Plenković želi koaliciju sa SDP-om?

“To je poznato i široj javnosti, provokacija prijevremenih izbora može samo dovesti do dovođenja HDZ-a pod skute HDZ-a. Zato su me izbacili jer znaju da stabilnost Vlade ne ovisi o mojoj ruci. I sada je HDZ u velikoj koalicij sa SDP-om”.

“Ja sam rekao da ću donijeti odluku do kraja godine, počeo sam jedan proces financijske konsolidacije u županiji, neće više biti dugova, želim završiti te procese. Do nove godine ću odlučiti hoću li se vratiti u Sabor”.

I bit ćete oporba?

“Ako o mojoj ruci ovisi stabilnost ove Vlade ili prijevremeni izbori onda moram dobro razmisliti jer nekima cilj i jesu prijevremeni izbori kako bi došli do velike koalicije sa SDP-om. Plenkoviću je cilj velika koalicija sa SDP-om. U jednom je vjerodostojan. Kad je preuzeo HDZ je rekao: Znam kuda vodim HDZ i on je tu vjerodostojan, vodi ga u centar i lijevi centar”.

“S moje strane naš odnos je uvijek bio korektan. U ono vrijeme kada se špekuliralo da ću ja biti jedan od protukandidata Plenkoviću, upozorio sam da bi se moglo desiti ono što se sada događa. Nikada mi to nije mogao oprostiti. Drugo je Istanbulska konvencija. Treće, čuli ste Dubravku Šuicu što je rekla: Ja nisam osjetio da vrijeme da se ne bih trebao kandidirati. S moje strane odnos je bio dobar, ali nisam imao pozitivan feedback s druge strane”.

Kad ste se zadnji put čuli?

“Prije nekoliko dana. Bit ću korektan da ne prepričavam razgovor, bila je to komunikacija SMS-om. Nikad ja nemam neugodno situaciju. Želim jasno iskazati svoje stavove, sviđali se oni nekome ili ne”.

“Ja sam uvjeren da ću se na velika vrata u HDZ. Mislim da predstavljam veliki dio istinskih HDZ-ovaca”.

Tko bi po vama bio dobar predsjednik HDZ-a?

“Svatko tko se ne bi složio s ovakvim nedemokratskim i neciviliziranim metodama. Ja sam očekivao minimum demokracije, rekli bi Ličani: koliko je crno pod noktom”.

Što mislite o Kolindi Grabar Kitarović kao kandidatkinji za šeficu HDZ-a?

“Ja mislim da bi ona ne samo osvježenje, nego izvanredan kandidat no to nije realno jer će predsjednica ići u utrku za drugi mandat koliko ja mogu iščitati. Nema nedvosmislenu, jasnu podršku Andreja Plenkovića. I to se moglo iščitati i posljednjih nekoliko mjeseci kad su je iz HDZ-a pritiskali da objavi hoće li biti kandidat. Pa valjda ona i njezin tim imaju pravo to objaviti kad misle da je najbolje vrijeme”.

Spomenuli ste Istanbulsku konvenciju. Iz HDZ-a su rekli da ste šampion abortusa i da je zanimljivo da Vi pričate o Istanbulskoj konvenciji?

“Čovjek griješi u životu. U sklopu specijalizacije prije 20 godina sam radio i to. Priznajem tu svoju grešku. To bi isto bilo kao da ja kažem zašto je Andrej Plenković stjecao znanja u Bruxellesu i Londonu, zašto se ’91. nije stavio na raspolaganje domovini kao ja i još neki?. Neprimjerenu komunikaciju trebamo u ovom turbulentom vremenu izbjegavati”, zaključio je Milinović.

Nije Monty Python: SDP-ov odmetnik Ronko podržat će Andreja Plenkovića, evo i intelektualno moralno verbalne akrobacije zašto

Nije Monty Python: SDP-ov odmetnik Ronko podržat će Andreja Plenkovića, evo i intelektualno moralno verbalne akrobacije zašto

Nije Monty Python: SDP-ov odmetnik Ronko podržat će Andreja Plenkovića, evo i intelektualno moralno verbalne akrobacije zašto

Share This Article