Nacional: ‘Plenkovićevom čovjeku 825.000 kn za Lex Agrokor’

‘Odvjetniku Borisu Šavoriću, autoru Lex Agrokora, nedugo nakon što ga je premijer osobno predstavio kao osobu od svog velikog povjerenja na početku pripreme zakona za izvlaštenje Ivice Todorića, Agrokor je za 18 dana rada isplatio novac za koji prosječni hrvatski građanin mora raditi 10 godina’, piše tjednik Nacional

‘825.000 kuna za 18 dana angažmana. Toliko je Boris Šavorić dobio za pravne savjete koje je u tom kratkom vremenu pružao Agrokoru’, rekla je novinarka Nacionala Orhidea Gaura u Novom danu.

”Plenković je tvrdio da nije upoznat s angažamanom, ali više ne može tvrditi da nije znao. Mi smo u 5. mjesecu objavili da je znao, to nije demantirano. Premijer je više puta ulovljen na skliskom ternu, ne mogu reći je li lagao, ali mogu reći da je manipulirao činjenicama’, rekla je Gaura.

Premijer je u svibnju, govoreći o Šavoriću, podsjetimo, rekao: “Ja ga osobno nisam zvao, znao sam da je pozvan, pozvan je iz Vlade u tom trenutku i to je sve”.
Nakon toga, bivši izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak rekao je: “Razgovarali smo o više odvjetničkih kancelarija koje bi pozvali i između ostalog na moj prijedlog je pozvan i gospodin Šavorić od strane Vlade”.

Facebook Komentari