Dalić nema devet igrača sa SP-a u Rusiji, evo što kaže kakvu Hrvatsku možemo očekivati

Vatreni nakon osvajanja svjetskog srebra u Rusiji kreću u novi ciklus natjecanja. Zlatko Dalić vraća se na klupu, a igrači na travnjak, pred njima je novi cilj – Europsko prvenstvo 2020.

“Meni je žao što su Mandžukić, Ćorluka i Subašić napustili reprezentaciju. Mi smo svi skupa izgradili jako dobre odnose, bili smo obitelj. Svatko koga više nema u toj obitelji nedostajat će. Njih trojica pogotovo jer su bili nositelji atmosfere, igre…”, rekao je Dalić Sportskim novostima u razgovoru u kojemu je osobite pohvale sipao na račun Marija Madžukića.

Reprezentacija treba pronaći novu energiju, snagu i novi motiv.

“Moramo priznati da je reprezentacija potrošena! U svakom segmentu. Doprvaci smo svijeta, u Rusiji smo dostigli maksimum, sad je sve to – što je i normalno – u silaznoj putanji. Zato bismo napravili veliku grešku ako bismo sada tražili rezultat. Ili ako bih ja tražio rezultat. Ne može to biti tako. Moramo snimiti situaciju i pripremiti se za kvalifikacije. U tom razdoblju moramo pronaći tri-četiri nova igrača da bismo došli do nove energije, da bismo na Europskom prvenstvu izgledali kao na Svjetskom prvenstvu. Nisam zabrinut niti želim staviti bilo kakav pritisak na igrače i na sebe, na reprezentaciju”, kaže izbornik.

Na pitanje kakvu Hrvatsku možemo očekivati na terenu s obzirom na to da će zaigrati s dosta novih igrača u sastavu, izbornik kaže: “Ništa slabiju nego što je bila na Svjetskom prvenstvu! Ali ne sada, nego na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo te na Euru 2020. godine.”

Na popisu za prvu utakmicu, onu s Portugalom, nedostajat će devet igrača u odnosu na SP.

Izbornik je komentirao i mogući povratak Nikole Kalinića u reprezentaciju.

“Svaki je dobar igrač koji Hrvatskoj nosi kvalitetu više i ima minutažu u svom klubu dobrodošao! Tako i Nikola Kalinić. Ali u ovoj je situaciji on na potezu”, kaže Dalić.

I na kraju:

“Moj stožer ostaje! Svi moji ljudi ostaju, ako se pojavi potreba za nadopunom, u redu, ako ne, onda ne. Svojim sam stožerom jako, jako zadovoljan. Makar sam napravio grešku pa nisam dovoljno isticao stožer. Ali bili su od vrhunske pomoći, Olić, Ladić, Mrmić, Milanović, Jerkan, Vukojević… Zahvaljujem im. Možda su oni u svoj toj euforiji bili zapostavljeni u medijima. Zaslužuju samo pohvale”, odlučan je izbornik.

Liga nacija: Evo kako možete kupiti ulaznice za Vatrene protiv Portugala i Španjolske i koliko koštaju

Ante Rebić i Andrej Kramarić neće konkurirati za utakmice hrvatske reprezentacije protiv Portugala i Španjolske

Facebook Komentari