Hajduk i Futacs se razišli: Sporazumni raskid ugovora, evo detalja

Hajduk i Marko Futacs su sporazumno raskinuli ugovor i od danas 28-godišnji mađarski centarfor više nije igrač Majstora s mora.

Ovo je očekivani, rekli bismo i logični rasplet cijele situacije oko Futacsa koji je imao sadržajnu dvogodišnju epizodu na Poljudu, piše gol.hr.

Stigao je u ljeto 2016. kao slobodan igrač u Hajduk i odmah u prvoj sezoni postao najbolji strijelac HNL-a. Zabio je 18 golova i bio prvi topnik lige , ispred Soudanija, premda je zbog lakše ozljede propustio prvih pet kola.

Imao je Futacs u svom tadašnjem ugovoru s Hajdukom odštetnu klauzulu od milijun i pol eura i mnogi navijači Hajduka su strahovali da bi mogao otići za taj relativno maleni iznos, ali onda se početkom kolovoza prošle godine teško ozlijedio u maksimirskom derbiju s Dinamom i izbivao s terena osam mjeseci.

Kad se napokon vratio nogometu, dan nakon što je Hajduk u derbiju s Dinamom izgubio mogućnost da se ozbiljnije uključi u bitku za naslov prvaka, u centru Splita je napadnut od strane huligana u situaciji kad je branio suigrača Ahmeda Saida Saida kojem su navijači prigovarali za loše odigran derbi.

500.000 eura ako ga dovedu Dinamo, Osijek ili Rijeka
Nakon toga je Futacs u mislima već otišao iz Hajduka i praktički se cijelo ljeto tražilo najbolje rješenje za sve. Ono je na koncu postignuto na samom kraju prijelaznog roka, u vidu sporazumnog ugovora prema kojem neće dobiti nikakvu otpremninu iako je imao važeći ugovor do 30. lipnja 2019.

Također, u ugovor je stavljena i klauzula prema kojoj Hajduku pripada 500.000 eura odštete ukoliko bi Futacs otišao u neki drugi klub iz HNL-a.

Ukupno je za Hajduk nastupio 45 puta, zabio 24 gola i upisao tri asistencije.

Share This Article