Tragedija u psihijatrijskoj bolnici Lopača: Jedan poginuli, većina evakuirana, 16 ozlijeđenih

Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb

Jedna je osoba poginula, a nekoliko je njih ozlijeđeno u požaru što je danas oko 16 sati izbio u Psihijatrijskoj bolnici Lopača.

Zasad se pretpostavlja da je poginuli jedan od pacijenata, dok su ozlijeđene osobe medicinski zbrinute i prebačene u bolnicu.

Jedna osoba s težim opeklinama liječi se na riječkoj hitnoj, a zasad se ne zna je li u životnoj opasnosti. Još 15 osoba koje su se nagutale dima zbrinuto je na sušačkom lokalitetu, javlja Novi list.

Vatrogasne ekipe su na mjestu događaja. Gašenje požara je u tijeku. U početku akcije i vatrogascima i medicinskom osoblju prioritet je bila evakuacija pacijenata i spašavanje ljudskih života.

U suradnji s djelatnicima Hitne pomoći dovršena je evakuacija pacijenata. Prema posljednjim informacijama, vatrogasci su uspjeli lokalizirati požar i u tijeku je dogašivanje.

Koliko je zasad poznato, požar je izbio u glavnoj zgradi, a centar požara bio je u jednoj od soba na trećem katu, odakle se širio na četvrti kat i krovište. Požarom su zahvaćene četiri sobe na trećem katu. Točan uzrok požara još se utvrđuje.

Psihijatrijska Bolnica LOPAČA je specijalna bolnica čiji je osnivač Grad Rijeka namijenjena za liječenje duševnih bolesti i poremećaja te rehabilitaciju oboljelih. Bolnica se nalazi u zaleđu Rijeke, niti desetak km od centra grada, u području zelenog pojasa nekoliko desetaka tisuća m2 prostora koji potpada pod samu bolnicu.

Facebook Komentari