Novi pokušaj krijumčarenja, 72 migranata u Hrvatskoj: Uhićeni Talijan i dva Španjolca

Policajci PU istarke i ličko-senjske razotkrili su i spriječili pokušaj krijumčarenja čak 72 migranta u dva slučaja, oba koja su zabilježena u četvrtak. Uhićena su tri strana državljanina koja su migrante pokušala ilegalno prebaciti iz Hrvatske dalje unutar Europske unije.

Na području Korenice policija je u četvrtak uhitila talijanskog državljanina (32) koji je u kamionu talijanskih registarskih oznaka ilegalno prevozio čak 59 migranata.

Kako je izvijestila PU ličko-senjska, “policijski službenici Policijske postaje Korenica provode kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom Italije zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma”.

Navedenog Talijana policija je zaustavila u Kapeli Koreničkoj te je tamo i uhićen.

Danas je policija uhitila i dvojicu španjolskih državljana na području Istre, koji su u kamp prikolici ilegalno pokušali prokrijumčariti u Sloveniju 13 migranata.

“U četvrtak oko 1 sat policijski su službenici na državnoj cesti u naselju Ročko Polje zaustavili automobil Ford Focus, njemačke registarske oznake s priključenom kamp-prikolicom u kojoj je pronađeno 13 nezakonitih migranata. Vozilom je upravljao 39-godišnji španjolski državljanin, a policijski su službenici u kamp-prikolici pronašli deset državljana Pakistana i tri državljana Nepala. Svega desetak minuta nakon što su policijski službenici pronašli nezakonite migrante, na granični prijelaz Požane pristupio je 30-godišnji španjolski državljanin s automobilom Škoda Fabia, španjolske registarske oznake, te je zbog sumnje da se radi o tzv. prethodnici zaduženoj za provjeru ceste muškarac uhićen i doveden u policijsku postaju, zajedno s preostalim zatečenim osobama”, izvijestila je PU istarska.

Španjolce se sumnjiči da su migrante krijumčarili za novac i trenutno se nalaze u pritvoru.

Facebook Komentari